eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Több vérre lenne szükség!

Nagyjából állandó a hazai véradók és véradások száma, de mindkettőből többre volna szükség - mondta az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában Jákó Kinga, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója.

Idén eddig valamivel több, mint 267 ezren járultak hozzá az évi mintegy 400 ezer egységnyi, azaz körülbelül 180 ezer liternyi vér összegyűjtéséhez - ismertette a főigazgató a véradók napján.

Elmondta, hogy nyáron kevesebb a véradás, és vannak olyan időszakok is, amikor az Rh-vérből vannak szűkében. Szólt arról is, hogy a férfiak évi 4-5, a nők 3-4 alkalommal adhatnak vért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×