INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Folytatódik a turistaház-felújítás

Infostart / InfoRádió
Folytatódik az Országos Kékkör mentén lévő turistaházak felújítása, tudta meg az InfoRádió Barangoló című műsora. Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy öt helyszínen fogják folytatni a fejlesztéseket.

"Amit megkezdtünk, folytatódni fog. Több régióban is tervezünk a főútvonal mentén további fejlesztéseket. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében az elkövetkező néhány évben öt helyszínen történik majd megújítás, beruházás" - mondta Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója.

Az öt helyszín Badacsonytördemic, a Kisgyón Természetbarát Telep, a Lajos-forrás, Hidegkút, és Galyatető, ahol készül egy új épület, amit hasonlóan szeretnének megújítani és együtt működtetni a másik épülettel.

"Badacsonytördemicen egy régi nagy turistaközpont, a Rodostó-ház három épülete fog a program keretében megújulni. A Kisgyóni Természetbarát Telepen, amely nagyon népszerű hely, hét épületet fogunk megújítani. A sokak számára ismert Lajos-forrás Szentendre mellett szintén három épületből áll, az állapota jelenleg nagyon rossz, de szintén tervezzük megújítani" - mondta Győri Tamás József.

Hozzátette: a Hidegkúti kulcsosház a program érdekessége, ott is több épület található, sajátos építészeti megoldással. Egy forrásvíz fogja táplálni ezt a centrumot, az elektromos energiát pedig napelemből nyerik majd.

"Egy olyan turistaház lesz, amely azoknak kínál lehetőséget, akik szeretnének távol a civilizációtól, térerő híján eltölteni néhány napot" - fogalmazott a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója.

A Vasas utcai ház Galyatetőn pedig olyan ház lesz, ami különösen általános iskoláknak bizonyulhat majd alkalmas szálláslehetőségnek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk