eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lázár: nemzeti összefogásra van szükség a kvóták ellen

Nemzeti összefogásra van szükség a kötelező betelepítési kvóta elleni eredményes fellépéshez - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Ahhoz hogy a kvóta ellen a kormány érdemben tudjon tiltakozni, szüksége lenne az ellenzéki pártok segítségére, és szükség van a választópolgárok támogatására - mondta Lázár János azt követően, hogy aláírta a kötelező betelepítési kvóta elleni kezdeményezést.

Ha nem sikerül a kvótát megakadályoznunk, akkor akár fél vagy egy év múlva Hódmezővásárhely és Makó képviselő-testületének arról kell majd döntenie, hogy az ide kötelezően betelepítetteknek milyen lakást és mekkora szociális segélyt ad - közölte a miniszter, hozzátéve: ez az, amit a helybeliek soha nem fognak támogatni.

A politikus elmondta: a tapasztalatok szerint a Hódmezővásárhelyet és Makót is magában foglaló választókörzetben azok is aláírják az íveket, akik 2014-ben nem a Fidesz-KDNP támogatták.

Az itt élők meggyőződése, hogy Magyarországnak nincs szüksége bevándorlásra - tette hozzá.

A miniszter úgy fogalmazott: az utóbbi hetek megerősítették az emberekben azt az érzést, hogy a kötelező kvóta nem a megoldás, hanem maga a baj.

Egész Európában megnőtt a terrorizmus veszélye, és a kvóta ezt teríti szét - jelentette ki Lázár János.

Magyarországon mintegy 400 ezer illegális bevándorló haladt keresztül. 230 ezren nem voltak hajlandók regisztrálni, közöttük biztos van olyan, aki nem munkát vállalni jött Európába, hanem azért, hogy föllépjen a közösség értékei ellen - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×