eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Üresen állhatnak a háziorvosi praxisok - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a meghirdetett háziorvosi praxisokra eddig mindössze 39-en pályáztak. A Népszabadság szerint nem lesz rendkívüli tisztújítás az MSZP-ben, de van elégedetlenség a pártban a politikai teljesítmény hiánya miatt, így változás jöhet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, kétszáz körzet maradhat üresen, miután a felkínált forintmilliók ellenére alig jelentkezik valaki a kiírt háziorvosi pályázatokra. A lap beszámolója alapján júliusban 231 volt, jelenleg 238 az üres praxisok száma, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai alapján ezek közül - pár nappal a beadási határidő előtt - 39-et pályáztak meg.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az év első kilenc hónapjában további ötezer ingatlant szerzett meg a Nemzeti Eszközkezelő. Ezzel megközelíti a húszezret a szervezethez került lakások, házak száma. A társaság eddig Borsodban vásárolta meg a legtöbb ingatlant, de Szabolcsban, Hajdú-Biharban és Békésben is az átlagot jóval meghaladó mennyiségben kerültek hozzá lakások.

A Népszabadság szerint nem lesz rendkívüli tisztújítás az MSZP-ben, de van elégedetlenség a pártban a politikai teljesítmény hiánya miatt, így tavasszal változás jöhet. Egyebek mellett ez is kiderül abból az interjúból, amelyet a lap munkatársai készítettek Hiller Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel.

Az Index.hu a Guardiant idézi, amikor azt írja, összefogtak a legnagyobb techcégek a heves ellenérzéseket kiváltó új internettörvény ellen, amely azt szorgalmazná, hogy az amerikai kormány legálisan és automatizáltan minél több felhasználói adathoz juthasson hozzá. Az internetezők körében már nagy felháborodást keltett a Cybersecurity Information Sharing Act, ám a nagy cégek ezidáig még nem foglaltak állást és nem álltak melléjük.

A Népszabadságból megtudhatják, hogy az európai uniós beruházások önrészére félretett keretből nyújt legfeljebb 13,5 milliárd forint gyorssegélyt a főváros a BKV-nak. Az állami 24 milliárd ugyanis még mindig nem érkezett meg a céghez és a lap szerint már a bérekre sincs pénz.

A Magyar Idők szerint érdemi erőfeszítéseket tesz a kormányzat azért, hogy idén ősszel életbe léphessenek a családi csődvédelem szabályai. A lap az egyik szocialista képviselőnek válaszoló igazságügyi miniszter szavait idézve megemlíti: az új intézménnyel a hazai megoldásoktól jórészt eltérő módszert kellett a magyar jogrendbe illeszteni, s ezzel két hónap alatt végzett is a kormányzat.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy magyarok kezdeményezésére nemzetközi tüntetést tartanak a méhészek október 30-án Brüsszelben a kínai mézimport szabályozásának szigorítása érdekében. Takács ferenc, a demonstráció egyik szervezője elkeseredettségük okairól nyilatkozott a lapnak.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy ötször annyi meneült férfi érkezik, mint nő. Ez derül ki Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszából, amelyet Oláh Lajos független képviselőnek írt arra a kérdésére, hogy Hány férfit, nőt és kiskorút regisztráltak menedékkérőként idén?

A Napi.hu értesülései szerint akár heteken belül bejelenthetik a megállapodást, amely keretében a Magyar Nemzeti Bank többségi tulajdonába kerülne a Budapesti Értéktőzsde. Az osztrák tulajdonosok több mint 10 év után szállnának ki. A BÉT értéke legalább 18-20 milliárd forint lehet.

A Portfolio arról ír, hogy az elmúlt évtizedek tendenciáihoz alkalmazkodva jövő májustól jelentősen megváltozik az uniós vámszabályozás, ami komoly kihívások elé állíthatja a vállalkozásokat. Az új jogszabályban változnak az alapvető ügyintézési szabályok és számos más általános rendelkezés is.

A pénzcentrum.hu azt írja, bár sok nyugdíjas szeretne, általában meglehetősen nehéz bekerülni egy idősek otthonába. Simán lehet, hogy egy évet is a várólistán kell tölteni - igaz, akinek van rá néhány milliója, az luxus nyugdíjas lakóparkot is találhat. A portál megmutatja, mi mennyibe kerül, és miért mennyit lehet elkérni.

Hanganyag: Németh Zoltán

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×