eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Legközelebb november 2-án kell iskolába menni

Péntektől őszi szünet van az iskolákban. Az első tanítási nap november 2-a, hétfő. A jogszabályok szerint szünidő alatt az iskoláknak ügyelet kell tartaniuk - mondta az InfoRádióban a köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Sipos Imre hozzátette: az óvodában nincs őszi szünet.

"A szünetek - őszi, téli és a tavaszi - napját a jogszabály határozza meg. A szünetben a munkanapokon az iskoláknak gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletéről. A miniszteri rendelet lehetővé teszi, hogy a felügyelet megszervezéséről több iskola közösen is gondoskodhasson, tehát ha egy településen több intézmény felméri az igényeket, együtt is megszervezhetik a felügyeletet" - mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Sipos Imre hozzátette: "az óvodákban jogszerűen őszi szünet nem rendelhető el, nincs olyan jogszabály, ami lehetővé teszi, hogy a nevelési évben őszi szünetet tartsanak. Az óvodákban a munkatervekben legfeljebb öt nevelés nélküli munkanap, illetve egy előre tervezett nyári zárva tartás lehetősége van megadva, az óvoda tehát folyamatosan kell hogy biztosítsa a gyerekek ellátását."

"Kötelező ügyeletet tartani az iskolában, de fel kell mérni az igényeket, ha egyetlenegy gyermek sem igényli, akkor nem kell hogy pedagógiai felügyelet legyen, de a reggelit, ebédet és az uzsonnát akkor is meg kell kapniuk" - hangsúlyozta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

"A felügyelet alatt tanítás nem lehet, de az iskolának lehetőség szerint hasznos időtöltést kell biztosítania a gyerekek számára, és az iskola szabályzatában rögzítetten, addig kell gondoskodni a gyerekekről, amíg a szülők kérik. Hozzánk nem érkezett olyan megkeresés, sem a szülők, sem az iskolák részéről, hogy ne tudnák biztosítani az ügyeletet" - tette hozzá Sipos Imre.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×