INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

ELTE-központ nyílik Pekingben

InfoRádió / MTI
ELTE Központ nyílik szombaton Pekingben, egyik kiemelt célja az egyetem ismertségének növelése a kínaiak körében - közölte Jegyes-Tóth Krisztina, az intézmény kommunikációs igazgatója.

A központ a Beijing Foreign Studies University-n nyitja meg kapuit, és céljai közé tartozik majd az oktatási és tudományos együttműködések fejlesztése, kiépítése is - ismertette.

Rámutatott: az utóbbi években az Eötvös Loránd Tudományegyetem több, Európán kívüli területen is erősítette nemzetközi kapcsolatait. Az együttműködések szorosabbra fűzése érdekében a Mezey Barna rektor által vezetett egyetemi delegáció meglátogatja a Tshingua University-t, valamint Sanghaj két kiemelkedő egyetemét, a Fudan University-t és az East China Normal University-t is.

A látogatással egy időben Pekingben és Sanghajban koncertezik az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara. A több mint 80 tagú csoport először a pekingi ELTE Központ megnyitása alkalmából, majd a pekingi zeneakadémián, végül a Shanghai Foreign Studies University-n lép fel. A műsorban felcsendülnek a többi között Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei.

Szintén október végén a magyar egyetem hallgatói szervezetei részt vesznek a Budapest testvérvárosa, Peking által szervezett Nemzetközi Ifjúsági Szervezetek Fóruma és Peking testvérvárosainak ifjúsági tábora programon. A rendezvényen az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) és a külföldi hallgatókért felelős ESN ELTE is képviselteti magát. A fórum a hallgatói szervezetek megismerése mellett a jogrendszer felépítése és a városirányítás, az ifjúsági jogok védelme és a bűnmegelőzés, valamint az ifjúsági jogszabályok és az ifjúságpolitika témaköreire fókuszál.

Sanghajban egyébként is az oktatás kerül a középpontba, hiszen október 30-án rendezik meg a rangos Sanghaji Oktatási Kiállítást, amelyen szintén elérhetőek lesznek az ELTE tájékoztatói.

A címlapról ajánljuk