INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A Terrorelhárítási Központ visszautasítja a híreszteléseket

Infostart / InfoRádió
A Terrorelhárítási Központ (TEK) a tömeges bevándorlás miatt Magyarország hat megyéjére kihirdetett válsághelyzetben 24 órás szolgálatot teljesít hazánk déli határszakaszán.

A TEK térségbe irányított egységeinek elhelyezése - hasonlóan a területen szolgálatot teljesítő társszervek alakulataihoz - részben kereskedelmi szálláshelyeken történik, mivel a rendvédelmi szervek objektumainak férőhely-kapacitása elégtelen a jelentős létszámú erők befogadására.

A kereskedelmi szálláshelyeket a TEK kizárólag pihenésre, étkezésre és tisztálkodásra használja, azok esetleges egyéb szolgáltatásainak igénybevétele a TEK egyetlen munkatársa számára sem engedélyezett.

A Terrorelhárítási Központ visszautasítja azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, mely szerint bárkit arra szólítana fel, hogy állampolgári kötelessége szállást biztosítani a TEK munkatársai számára.

A TEK felhívja a figyelmet arra, hogy válsághelyzetben a minden alapot nélkülöző hírek közzététele, gerjesztése nehezíti a rendvédelmi erők munkáját.

A Terrorelhárítási Központ továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar és a nemzetközi társszervekkel együttműködve a hatáskörébe tartozó feladatok során biztosítsa Magyarország déli határszakaszát és gondoskodjon a magyar emberek biztonságáról.

Forrás: Terrorelhárítási Központ - Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

A címlapról ajánljuk