INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Egy hónapra bezár a Merényi Kórház

Infostart / InfoRádió
A közeljövőben egy hónapra bezár a Merényi Gusztáv Kórház baleseti osztálya, mert az épületeket felújítják.

Hamarosan megkezdődik a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának helytadó épületek felújítása. Sajtóinformációk szerint az intézmény baleseti ambulanciáján naponta átlagosan 200 beteget látnak el, rossz időjárási körülmények, például csúszóssá váló utak esetén ennek akár kétszeresét is.

Az InfoRádió megkeresésére Müller Péter orvosigazgató azt írta, uniós pályázati forrásból kicserélik a nyílászárókat, és szigetelik az épületek homlokzatait. A kórtermeket kifestik - ezt már az intézmény saját forrásaiból finanszírozzák.

Az orvosigazgató az InfoRádiónak azt írta: a munkák három hónapig tartanak majd, a traumatológiai ügyeletet egy hónapos időtartamra a Merényi Gusztáv Kórház lemondta. A helyettesítő szolgáltató kijelölését a hatályos jogszabályoknak megfelelően az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Mentőszolgálat végzi.

Sajtóinformációk szerint a Merényi Gusztáv Kórház dolgozói csak kis létszámban kerülnek át máshová a felújítás idejére, legtöbbjüknek az összegyűlt szabadnapokat, bennmaradt szabadságokat adja ki az intézmény erre az időszakra.

Hanganyag: Domanits András


A címlapról ajánljuk