eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bakondi: hétfőn 22 határsértőt fogtak el

Hétfő estig összesen 22 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok - tájékoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornát. Bakondi György hozzátette: a horvát határszakaszon egyetlen migránst sem fogtak.

A miniszterelnöki főtanácsadó megjegyezte: a három feltétel - a műszaki zár, a jogi szabályozás valamint a hivatásos rendőri és honvédelmi állomány jelenléte - együtt szükséges a biztonság garantálásához.

Bakondi György és Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar-szlovén határnál fekvő Rédicsről jelentkeztek be hétfő este az M1-en.

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy mi történik Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban - mondta Kovács Zoltán, megjegyezve: Horvátországban a nyilatkozatokat illetően az látható, hogy "elég nagy a káosz".

Kiemelte: a magyar hatóságok mindenre felkészültek. Folyamatosan járőröznek, úgy alakították ki a védelmi rendszert, hogy minél gyorsabban reagálni tudjanak.

A kormányszóvivő arra a hírre reagálva, miszerint a szlovének is kerítésépítésbe kezdtek azt mondta: ezek az intézkedések a magyar lépéseket igazolják. A zöldhatáron ellenőrizetlen módon Európába áramló illegális migránsokat csak valamilyen fizikai határzárral lehet megállítani. Ezt élő erővel megakadályozni "gyakorlatilag lehetetlen" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a görög határon kellene megfogni a migránsáradatot. Ugyanis, mint kiemelte: azt hallani, hogy Macedóniába, Szerbiába továbbra is naponta 8-10 ezer ember érkezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×