eur:
388.6
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Évadnyitó frakcióülést tart mától az MSZP

Kétnapos évadnyitó frakcióülést tart ma és pénteken az MSZP Mátraházán.

Az őszi parlamenti ülésszakra való felkészülés mellett napirenden szerepel az új frakcióvezető megválasztása.

A korábbi frakcióvezető, Mesterházy Attila május 29-én mondott le posztjáról, azóta Tóbiás József volt a szocialista képviselőcsoport megbízott vezetője, akit a júliusi kongresszuson pártelnökké választottak.

Tóbiás József a Népszabadságnak adott június 14-én megjelent interjúban arról beszélt, hogy ha pártelnökké választják, eleinte egyben tartaná az elnöki és a frakcióvezetői posztot, mert a változások láthatóvá tételéhez a kezdeti időszakban ez szükséges. De nem törvényszerű, hogy ez sokáig így is marad - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×