INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Választás - A mentőket csaknem negyven esethez riasztották

InfoRádió / MTI
Országszerte 39-szer riasztották a mentőket szavazókörben, vagy annak közvetlen környezetében történt esetekhez az országgyűlési választások napján. Két idős ember életét nem sikerült megmenteni - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint Makón egy hirtelen rosszul lett 80 év körüli nő, Szentendrén pedig egy 80 év körüli férfi életét a gyorsan érkező segítség ellenére sem lehetett megmenteni.

Budapest belvárosában viszont sikeresen élesztettek újra a mentők egy idős férfit, aki egy szavazóhelyiségben esett össze. Továbbá - mint írta a szóvivő - valószínűleg annak az idős férfinek is az életét sikerült megmenteni, akit a mozgóurnával érkező szavazóbizottsági tagok találtak legyengült, súlyos állapotban, a földön fekve, veszprémi lakásán. A férfit ellátás után rohamkocsival vitték sürgősségi osztályra.

Az országgyűlési választások napján leggyakrabban idős emberek rosszulléteit láttuk el, de elesésből származó végtagtörés, fejsérülés, orrvérzés és epilepsziás roham is előfordult - írta a szóvivő.

A címlapról ajánljuk