eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Uniós támogatásból korszerűsítik a rehabilitációs szervek megyei központjait

Európai uniós támogatással válnak akadálymentessé, valamint jutnak korszerű eszközökhöz a megváltozott munkaképességgel és fogyatékkal élők ellátási ügyeiben eljáró rehabilitációs szervek megyei központjai - közölte Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton Szegeden.

A rehabilitációs területi szervezetek végleges helyükre kerültek, a következő bő egy évben pedig csaknem négymilliárd forintból tizenhét településen alakítanak ki számukra korszerű, infokommunikációs és fizikai szempontból is teljes egészében akadálymentes székházat - mondta a politikus a kiemelt európai uniós projekt nyitókonferenciáján.

Tizenöt településen meglévő ingatlant újítanak fel, két helyszínen pedig új székház épül - tudatta az államtitkár.

A projekt során nem csak építési beruházások valósulnak meg, az intézmények olyan korszerű felszereléseket, műszereket kapnak, amelyekkel a korábbiaknál sokkal objektívebb vizsgálatokat tudnak végezni - mondta Soltész Miklós.

Az államtitkár kifejtette, hogy a rehabilitációs terület átalakítását sok támadás és kritika érte, de a társadalom jogos elvárása volt a komplex felülvizsgálati rendszer kialakítása. Az elmúlt egy-másfél év számai bizonyítják, hogy az átalakítás eredményt hozott: ma már valóban azok kapják az ellátásokat, akik igazán rászorulnak. Az elmúlt időszakban pedig nagy mértékben csökkent az elutasítások száma a minősítésre jelentkezők között - tette hozzá.

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott elmondta, Szegeden több mint 300 millió forintból korszerűsítenek egy - korábban a tisztiorvosi szolgálat egyik telephelyeként működő - ezer négyzetméteres épületet. A beruházásnak köszönhetően egy ingatlanban működhetnek majd a rehabilitációs szakigazgatási szerv jelenleg még különböző ingatlanokban található egységei - ismertette a politikus.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×