eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Budapest legdrágább eladó ingatlana egy 2 milliárd forintos villa - lapszemle

A Magyar Nemzet az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól ír. Az Index a legdrágább fővárosi ingatlanok piacán nézett körül.

A Magyar Nemzet cikke szerint a cégek és az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján. Az új módszerrel a vállalkozások akár havonta is jelentős összeget takaríthatnak meg. A korábbi fél tucat, vagy annál is több helyett mindössze egy utalás banki díját kell majd megfizetni.

A Népszabadság arról közöl összeállítást, hogy miként hatott a helyhatóságokra az adósságok átvállalása. A lap szerint jelentős javulás nem tapasztalható, példaként a szocialista vezetésű Szegedet hozza példaként: Botka László városától több pénzt vettek el, mint feladatot. A lap azt írja, a legtöbb polgármester nem nyilatkozik, mert retorziótól fél.

Az Index a legdrágább fővárosi ingatlanok piacán nézett körül: luxus 390 évnyi átlagfizetésért. Az egyik legdrágább ingatlan a Hegyvidéken, egy hárshegyi kastély, a kiváló panorámájú épület 2095 négyzetméter alapterületű, háromszintes, tartozik hozzá teremgarázs és helikopter-leszállópálya is, az ára több mint egymilliárd forint. Van ennél drágábban kínált ház is, a főváros legdrágább eladó lakása egy több mint 2 milliárd forintos svábhegyi villa.

A Magyar Nemzet arról ír, miután egyesületként bejegyezték, tisztújítást tart a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Bajnai Gordon szövetségeseinél mindezt a demokratikus elkötelezettséggel magyarázták. A lap azonban úgy tudja, a tagság jelentős részén túl Bajnaiék is az eddigi társelnököt, Székely Sándort látnák szívesebben az elnöki székben Kónya Péter helyett.

A Napi Gazdaság a lehetséges pénzintézeti felvásárlásokról, fúziókról közöl összeállítást. A lapban részletesen elemzik azokat a piaci pletykákat, amelyek a CIB eladásáról, és a hírbe hozott vevők szólnak. További részletek a kilenc órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorunkban.

Az Index az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb városszintű csődjéről ír. Detroit adóssága több mint 15 milliárd dollár, a válságmenedzser most arra kérte az illetékes szövetségi bírót, hogy helyezze csődvédelem alá a várost, ahol a válság miatt nőtt a munkanélküliség és a népesség 2000 és 2010 között negyedével csökkent, a bűnözés elharapózott.

A portfolio.hu a befektetések lehetséges hozamairól ír kapitális fogás, mégsem mozdul a lakosság címmel. A lap összesítése szerint például a legjobb részvényalappal 28%-os hozamot is be lehetett zsebelni, a kevésbé szerencsések viszont akár a befektetésük 10%-át is elbukhatták.

A penzcentrum.hu a társasházak költségvetéséről közöl cikket és azt írja, egyik közös képviselőnek sincs joga éves tervben nem szereplő tételeket megrendelni és kifizetni. Ez ugyanis jogilag sikkasztás. Van, aki szerint mégis ez a bevett gyakorlat jelenleg Magyarországon.

A Napi Gazdaság az amerikai bankok most zárult gyorsjelentési szezonjáról ír. A hat legnagyobb tengeren túli bank mindegyikének negyedéves teljesítménye felülmúlta az elemzői várakozásokat. Azonban vannak a dolognak árnyoldalai is, az egyik, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen csökkentették a várt eredményeket, így könnyebb is volt azokat túlszárnyalni. További részletek a kilenc órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorunkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×