eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Miként számolnak Brüsszelben? - hetilapszemle

Csak annak nincsenek konfliktusai, aki nem védi az érdekeit - mondta Szájer József a Heti Válasznak. A Figyelőben Felsmann Balázs írt egy cikket az energiaár szabályozás szerinte várható káros következményeiről.

Feketén fehéren kiderülhet, hogy tényleg a számok számítanak-e Brüsszelben, vagy más ködös szempontok - mondta Szájer József fideszes Európai Parlamenti képviselő a Heti Válasznak adott interjúban arra a kérdésre, hogy két százalékos deficittel hogy lehet egyáltalán kérdés, hogy megszüntetik-e Magyarország ellen a túlzott deficit eljárást vagy sem.

A politikus arra a kérdésre, hogy bölcs dolog-e a rezsicsökkentéssel és az alkotmány módosítással újból felkorbácsolni az indulatokat, azt mondta, idézem - a saját kezünkbe kell venni az ország irányítását, ez pedig konfliktusokat szül.

Szájer József a beszélgetés zárásaként a heti válasznak azt mondta, csak annak nincsenek konfliktusai, aki nem védi az érdekeit.

A Figyelőben Felsmann Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatóközpont vezetője az energiaár-szabályozás kapcsán arról írt, hogy tavaly a 27 uniós országból áramár szempontjából a 16. míg gázár szempontjából a 23 ból a 16. volt Magyarország. Az adatok alapján szerinte az infrastruktúra üzemeltetéséből a szolgáltatóknak nem volt extraprofitjuk. A szakértő azt írta, ha a jelenlegi árszabályozás tartósan fennmarad, a beruházások elmaradása biztosan érezhető lesz a hálózatok általános állapotának leromlásában, romolhat a színvonal.

Szerinte ha ennek állapotát Magyarország nem lesz képes a jelenlegi jó minőségben fenntartani, akkor az energiaár szabályozás negatív hatásai a növekedés kilátásait is súlyosan rombolhatják - írja Felsmann Balázs a Figyelőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×