eur:
388.69
usd:
361.47
bux:
68766.16
2024. május 8. szerda Mihály

Vádemelési javaslat a halálos balesetet okozó szlovák nő ügyében - lapszemle

Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák állampolgárságú nő ellen - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról közöl cikket, hogy értetlenkedve fogadta a Malév Air Tours Kft. a kizárását az állami utazásszervezési tenderből.

Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák állampolgárságú nő ellen - írja a Magyar Nemzet. A lap csütörtöki számában a gyanúsított ügyvédje elmondta, hogy az iratokat még kedden ismertették vele a nyomozó hatóságnál, és úgy tudja az anyagot vádemelési javaslattal küldik el az ügyészségnek. Az ügyvéd beszélt arról is, hogy a bizonyítási eljárás folytatását indítványozta.

A Népszabadság arról közöl cikket, hogy értetlenkedve fogadta a Malév Air Tours Kft. a kizárását az állami utazásszervezési tenderből. A lap csütörtöki számában arról számolnak be, hogy a kft., amely tavaly december óta a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. tulajdona előzetes vitarendezési eljárást kér, mert vitatja, hogy a 8,4 milliárd forintos keretösszegű tenderen nyertes versenytársainak ajánlata megfelelő lett volna. A cikk szerint a három nyertes társaság: a Weco, az OTP Travel és az IBUSZ

Az Index a világ legmenőbb nyugdíjasáról lehet olvasni. Chuck Yeager a második világháborúban francia gerillákat segített és az amerikai légierő egyik legtehetségesebb pilótája volt. Elsőként lépte át a hangsebességet egy X-1-es repülőgéppel. Több száz bevetésen repült, és több mint egy tucat kitüntetést és érdemérmet szerzett. Õ képezte ki a NASA legendás űrhajósait, de soha nem járt az űrben. Nem tartja magát hősnek: ő csak a kötelességét teljesítette. Chuck Yeager dandártábornok, a máig aktív pilóta február 13-án kilencvenéves.

A Magyar Nemzet internetes oldala úgy értesült, hogy Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős jelenlegi államtitkára elfogadta Balog Zoltán miniszter felkérését, így a jövőben ő lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Kovács Zoltán most éppen annak az államtitkárságnak a vezetését vállalta el az Emmiben, amely korábban - még a KIM alá rendelve - éppen Balog Zoltán irányítása alatt állt.

Néhány héten belül megnyithat a Duna-parti CET-épületegyüttes alatti mélygarázs, a felette lévő multifunkcionális központ átadása azonban jövőre tolódhat - írja a Népszabadság. A lap szerint a ferencvárosi önkormányzat a héten tárgyalja, és minden bizonnyal meghozza a parkoló üzemeltetéséhez még szükséges határozatokat. A parkoló megnyitásával egyidejűleg elbontják az épületet körülvevő kerítéseket és így tavasszal az épület körüli sétányt is birtokba vehetik a budapestiek.

Az Index arról ír, hogy öt év alatt 700-szorosára nőtt az Android. Az év végi adatok szerint a Samsung és az Apple együttesen az okostelefonok piacának most már több mint felét, 52 százalékát uralják. Év végére a Samsung a teljes telefonpiac vezető pozíciója mellé az okostelefonok részpiacának első helyezését is begyűjtötte. Androidos készülékből például 2008-ban még csak 640 ezret adtak el, míg 2012-ben már 446,79 milliót. A Google által propagált operációs rendszer fél évtized alatt 698,12-szoros bővülést ért el. Ez idő alatt az Apple 11,3-szorosára növelte az iOS-t futtató mobilok eladását.

A Napi Gazdaság arról közöl cikket, hogy esik az arany ára. A lap cikke kiemeli, hogy az elmúlt időszakban, a válságban ugyan keresett cikk volt, ez a folyamat azonban most megállt, mivel az Egyesült Államokban kedvezően alakultak a munkanélküliségi és az ingatlanpiaci adatok, továbbá Indiában és Kínában csökkent az érdeklődés az arany iránt.

A Portfolio szerint átrendeződhet a világ autópiaca. A 2012-es év végére 5,9 százalékkal növekedett a globális autóértékesítés volumene az előző év azonos időszakához képest. Az értékesítés tekintetében Kína volt a vezető tavaly, de kezdi behozni lemaradását a korábbi éllovas Észak-Amerika. Az ázsiai régió a legnagyobb arányú növekedést elkönyvelő térség címével büszkélkedhetett 2012-ben, de a kisebb területeknek sincs okuk a szégyenkezésre, az eurázsiai piacok autó eladásai lassan a 2008-as válság előtti szinteken tartózkodnak, míg az afrikai és amerikai értékesítések is folyamatos növekedést mutatnak.

A Pénzcentrum arról ír, hogy vége lehet a trükközésnek a készpénzes számlákkal. Január 1-től ugyanis szigorodtak a készpénzben teljesíthető fizetésekre vonatkozó szabályok. A számlanyitásra kötelezett adózók, vagyis lényegében mindenki, aki adószám kiváltására kötelezett, 1,5 millió forintnál nagyobb összegű számlát csak átutalással egyenlíthet ki - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal -  Így reagál a Mol árfolyama!

Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal - Így reagál a Mol árfolyama!

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő, ami elsősorban az OTP eséséből adódik. A hazai nagypapírok közül már csak a Mol van pluszban, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×