INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mesterházy: Nem követem el elődeim hibáit

Infostart / InfoRádió
Évekig nem lenne lehetőség ÁFA- és járulékcsökkentésre az MSZP elnöke szerint egy esetleges kormányváltás után. Mesterházy Attila azt mondja: az IMF-megállapodás hiánya százmilliárdokat húz ki az emberek zsebéből.

Azt a hibát nem fogom elkövetni, amit az elődeim, nevezetesen, hogy különbözik a párt választási és kormányprogramja - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke azt mondja: a gazdasági programjuknak két olyan eleme van, amely a választásokat követő egy-két évben nem kivitelezhető.

SB Az egyik az áfa kulcsának 27-ról lecsökkentése, illetve a munkára rakódó járulékterhek csökkentése - de négy éven belül ezeket el fogjuk érni

Mesterházy Attila azt mondta: szüksége lenne az országnak IMF-hitelre, de biztos, hogy nem lesz. Orbán Viktor politikai kérdésként kezeli ezt, az IMF-megállapodás hiánya pedig - a többi között a plusz kamatterhek miatt - százmilliárdokat vesz el az emberektől. - fűzte hozzá.

Az MSZP elnöke azt mondta: szeretnék, ha Magyarország 2016-ban beléphetne az euró előszobájának tartott ERM II-rendszerbe, amely két évig szigorú gazdasági fegyelmet várna el az ország vezetésétől.

Megtanulták a leckét

Elengedhetetlen, hogy az ellenzéki szövetség előre kidolgozott, egyezményes programmal készüljön a 2014-es választásokra - véli az MSZP elnöke.

Átfogó, nyilvános programmal készül az ellenzéki szövetség a 2014-es választásokra - mondta Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke hangsúlyozta: 2006-ban megtanulták a leckét.

A szocialista politikus kiemelte: a tervezett átalakításokat, programokat az érintett civil szervezetekkel közösen dolgozzák ki, és annak minden része nyilvános. Hangsúlyozta: a választási szövetség nem épülhet pusztán a Fidesz-kormány leváltásának közös céljára, a politikai programban is egyezségre kell jutniuk a pártoknak. Mesterházy Attila szerint az új, egyfordulós választási rendszer más stratégiákat kíván.

Mesterházy Attila hozzátette: azon dolgoznak, hogy megszólítsák a bizonytalan szavazók egyre növekvő táborát.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

A címlapról ajánljuk