eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk

Így változott Orbán Viktor vagyoni helyzete

Kevesebb tartozása és több megtakarítása van Orbán Viktornak, de nem változott jelentősen a miniszterelnök vagyoni helyzete az elmúlt egy évben; csökkent a könyvkiadásból származó eseti bevétele és egymillió forinttal kevesebb a tartozása is, míg a felesége örökségéből adódóan nőtt a megtakarítása - derül ki a miniszterelnöknek a tavalyi évet tükröző vagyonnyilatkozatából, amelyet csütörtök este tettek közzé a miniszterelnök honlapján.

A dokumentum szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

Autója, vagy egyéb járműve továbbra sincs a politikusnak. A házastársával közös számlán csaknem ugyanannyi pénz van, mint egy évvel ezelőtt, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor kevéssel több, mint egymillió forintot tüntetett fel, most 1 millió 210 ezer forintot. Emellett a felesége örökségéből több mint 5 millió forint takarékbetétben elhelyezett megtakarításuk van szintén közös számlán.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, ami a 2011-es 11,3 millió forintról egy év alatt 10,3 millió forintra csökkent.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

A vagyonnyilatkozat szerint míg 2011-ben 248 ezer forint volt a könyvkiadásból származó eseti jövedelme, addig 2012-ben ez 114 ezer forintra csökkent.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×