eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Mi a jogszabályok egyik fő problémája? - lapszemle

Az alapvető jogok biztosa szerint az utólagos alkotmányossági kontrollra küldött jogszabályok egyik legfontosabb problémája, hogy minden átmenet nélkül, felkészülési idő nélkül kívánják életbe léptetni - írja a Népszabadság. A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben terjesztett be az igazságügyi tárca az Országgyűlésnek - írja a Magyar Nemzet hétfőn.

Az alapvető jogok biztosa szerint az utólagos alkotmányossági kontrollra küldött jogszabályok egyik legfontosabb problémája, hogy minden átmenet nélkül, felkészülési idő nélkül kívánják életbe léptetni - írja a Népszabadság. A lap hétfői számának Szabó Máté azt nyilatkozta, hogy eddig négyszáz körüli beadvány érkezett hivatalához, hogy kezdeményezze a normakontrollt, de ezek közül sok azonos tartalmú.

A Magyar Bírói Egyesület szerint több helyütt is módosításra, kiegészítésre szorul az a törvényjavaslat, amelyet a bírák szolgálati viszonyáról, nyugdíjáról decemberben terjesztett be az igazságügyi tárca az Országgyűlésnek - írja a Magyar Nemzet hétfőn. A lapnak Makai Lajos, a szervezet elnöke elmondta, hogy javaslatuk szerint a jogellenesen felmentett bíráknak például több kártérítést kellene kapniuk és szükségesnek tartja, hogy elmaradt bérüket és a kártérítést ne sújtsa a 98 százalékos különadó.

Az index arról számol be, hogy a gyűlölet és a kirekesztés ellen mondott beszédet Hende Csaba honvédelmi miniszter a Holokauszt Emlékközpontban, a doni áttörés 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Hende Csaba a megemlékezésen a magyar állam felelősségét, és az emlékezés fontosságát hangsúlyozta.

A Népszabadság arról ír, hogy a képviselők előtt is titkolja a Zuglói polgármester a rejtélyes felmérés. A lap szerint közpénzből rendeltek közvélemény-kutatást a főváros XIV. kerületében, de a kérdésről, válaszokról, eredményekről semmit nem árult el a városrész vezetője, Papcsák Ferenc.

A városüzemeltetési főpolgármester-helyettesnek nincs kétsége, hogy a Fővárosi Vízművek megkapja a részvény-visszavásárláshoz szükséges kölcsönt - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben. György István a lapnak cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint a társaságnak nincs aki hitelt adjon. A vízművek több mint 12 milliárd forintos kölcsönt venne fel, amelyet a város előlegezett meg az összességében 15,2 milliárd forintos részvényvisszavételhez.

Az Index az utolsó maszek benzinkutasról ír. A Totalcar és a Veterán Autó cikkéből kiderül, hogy az 1936 óta létező benzinkutas hogyan élte túl az elmúlt évtizedeket.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy Budapesti Közlekedési Központ szerint 2016 lehet a dugódíj bevezetésének legkorábbi reális időpontja. A lap hétfői számában a BKK-ra hivatkozva ismertette, hogy a behajtási díj bevezetése előtt mindenképpen szükséges a közösségi közlekedés hálózatának fejlesztése, amely a tervek szerint 2015-ig befejeződik.
A részletesen az Üzleti Reggeliben hallhatnak.

A portfolio.hu arról ír, hogy válságmenedzserrel hozták rendbe Szentendrét. A több cégnél, így a Herendi Porcelánmanufaktúránál és a Magyar Telekom bolgár érdekeltségénél is válságmenedzserként megfordult pénzügyi szakember úgy véli, az adósságkonszolidációval még egyáltalán nem oldódnak meg a települések pénzügyi gondjai. Sőt, szerinte most érkezett el az az idő, amikor a szentendreihez hasonló radikális szemléletváltás már nem halogatható tovább. Ehhez a gazdasági alpolgármester vagy gazdasági jegyző intézményének felállítását javasolja.

A penzcentrum.hu íról számol be, hogy alig telt el néhány nap az új évből, már robbant is 2013 első diszkontbotránya: német sajtóinformációk két üzletlánc éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit, teljesen illegálisan, már-már titkosszolgálati módszerekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×