eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Ingyenes a közösségi közlekedés Budapesten!

A Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenessé teszi a tömegközlekedést a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon). Kérik az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. A kötöttpályás fővonalak, a metrók és hévek megbízhatóan közlekednek, a villamosjáratok is néhány kivétellel járnak - olvasható a BKK Facebook-oldalán.

A havazás miatt fennakadások vannak az 59-es és a 61-es villamosok vonalán, nem jár az 1-es, a 19-es villamos.

Rövidített útvonalon járnak a 34-es, a 39-es, az 53-as, az 58-as, a 65-ös, a 102-es, a 106-os, a 112-es, a 129-es, a 137-es, a 149-es, a 150-es, a 161A, a 165-ös, a 237-es, a 250-es buszok.

A közlekedés a 2-es villamosok teljes vonalán megindult.

A havazás miatt, illetve a Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ a mai napra, január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosít a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon). Az intézkedésről minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő kiértesítését megkezdtük, és kollégáinkat utastájékoztatási feladatokra irányítjuk át.

Kérjük az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. Kötöttpályás fővonalaink, a metrók és hévek megbízhatóan közlekednek, a villamosjáratok is néhány kivétellel járnak. A hegyvidéki buszjáratokon jelentős a fennakadás, többek között számos baleset és keresztbe fordult autó miatt. Az intézkedés célja, hogy ezáltal is biztosítsuk mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének.

Az intézkedés rendkívüli, kizárólag a mai napra és éjfélig szól.

Ezúton is kérjük és köszönjük minden utasunk megértését a havazás miatt bekövetkezett forgalmi zavarok miatt, kollégáink azon dolgoznak, hogy a forgalom mihamarabb helyreálljon, az FKF pedig végzi az utak síkosságmentesítését - olvasható a BKK Facebook-oldalán.

A társaság közleménye szerint noha a járatok elindultak, a havas, csúszós utakon lassú az előrehaladás, a kötöttpályás közlekedést pedig lefagyott, eltömődött váltók nehezítik. Emiatt a legtöbb vonalon késéssel közlekednek a járművek; a BKK 15-30 perccel hosszabb menetidővel számol a felszíni vonalakon.

A BKK közölte: a havazás főként a budai hegyekben és a külső kerületekben okoz fennakadásokat a forgalomban.

A társaság folyamatosan megjelenteti a legfrissebb információkat a Facebook oldalán.

Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy éjszaka 67 munkagéppel takarították a fontosabb útvonalakat, a mellékutak takarítását viszont csak a havazás vége után mintegy hat óra múlva tudják megkezdeni. Az FKF a nappali műszakban hómunkásokat vesz fel, emellett arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy tisztítsák meg az előttük lévő járdaszakaszokat.

További információk Budapestről és az országból a következő oldalakon.Áll a forgalom a 10-es úton Solymár közelében egy szalagkorlátnak ütközött kamion miatt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.

Kisdi Máté elmondta, az út mindkét oldalán áll a forgalom, hosszú kocsisor alakult ki.

Villamosok, hév, metró

Az 1-es villamosok ismét nem közlekednek a Bécsi út és a Lehel utca között, helyettük pótlóbuszokat állítottunk forgalomba.

A 17-es villamosok forgalmában sajnos ismét akadály keletkezett, ezért kérjük, hogy helyette a 86-os, a 160-as vagy a 260-as buszokat illetve a H5-ös hévet vegyék igénybe.

Továbbra is zavartalanul közlekednek a metrók, a hévek valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

Szinte minden járatunk 15-30 perces késéssel közlekedik.

Kérjük, aki a felszíni közlekedést venné igénybe és megteheti, egyáltalán ne induljon útnak ma délelőtt.

Autóbuszok

Ismét eredeti útvonalukon közlekednek a 141-es buszok. Elindult az 51-es villamosok és az 58-as buszok forgalma.

A 29-es autóbuszok Hűvösvölgy felől csak a Pasaréti térig, a Szentlélek tér felől csak a Kolosy térig tudnak közlekedni. A 111-es autóbuszok a 11-es járat vonalára terelve jár.

A 112-es buszok az Urániától csak az Apor Vilmos térig tudnak fölmenni.

A 141-es buszok terelt útvonalon közlekednek, a Háros utcán keresztül.

Nem járnak a 149-es autóbuszok.

Továbbra is zavartalanul közlekednek a metrók, a hévek valamint a 4-6-os villamosok.

Szinte minden járatunk 15-30 perces késéssel közlekedik.

Kérjük, aki a felszíni közlekedést venné igénybe és megteheti, egyáltalán ne induljon útnak ma reggel.A Mozaik úti felüljáróra ismét fel tudnak hajtani járataink, így a 34-es, a 106-os és a 134-es buszok eredeti útvonalukon közlekednek.

Gazdagrét, Sas-hegy

A Gazdagréti úton fennakadások vannak, ezért az itt közlekedő 153-as buszok terelve, a Rétköz utcán közlekednek.

A 8-as buszok továbbra sem tudnak a Hegyalja úton közlekedni, a Sasadi út - Budaörsi út útvonalra terelve járnak.

Továbbra is zavartalanul közlekednek a metrók, a hévek valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

Kamionstopot rendeltek el

Lezárták a havazás miatt a kamionforgalom elől a 82-es út egy szerpentines szakaszát a cseszneki vár közelében - tájékoztatta az MTI-t hétfő reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.Kálmán Gabriella közölte: az intézkedés célja, hogy a csúszóssá vált úton esetleg keresztbeforduló nyerges vontatók megakasszák a teljes forgalmat. A kamionokat Gic felé, alsóbbrendű utakra terelik.

A havazás miatt eddig csak kisebb, koccanásos balesetek történtek a megyében. Több helyütt viszont az autópályára fel- vagy onnan lehajtó kamionok megcsúsztak, és forgalmi akadályt okoznak.

A Magyar Közút Zrt. győri ügyeletén azt közölték az MTI érdeklődésére, hogy megyeszerte lassítja a forgalmat a havazás, de járhatatlan út nincs Győr-Moson-Sopronban.

Elakadt kamionok akadályozzák a forgalmat Veszprém megye több pontján - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Bakos György elmondta: Zalahaláp és Nyírád, Nemesgulács és Gyulakeszi, Sümeg és Tapolca, Litér és Berhida között, valamint Balatonfűzfőn a 92-es és a 9213-as utak kereszteződésében akadályozzák a forgalmat kamionok. Azok mentését a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai végzik.

A mentés ideje alatt szakaszosan egy sávon útlezárások lehetnek - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a reggeli órákban Veszprém belterületén, valamint Bándnál a 8-as főúton szabadítottak ki kamiont a tűzoltók a hó fogságából.

Balesetek a hó miatt

Egy teherautó halálra gázolt egy kerékpárost Ceglédnél - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője hétfőn.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a reggel Cegléden, a 311-es főúton egy teherautó elgázolt egy kerékpárost. Az 56 éves ceglédi nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Elmondta, több jármű is árokba csúszott a megyében a havazás miatt.

Pomázon, a Dobogókői úton egy helyközi buszjárat csúszott az árokba. Személyi sérülés nem történt, az utasokat mentesítő járat szállította tovább. Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán a 32-es kilométernél alakult ki torlódás - jelenleg 4 kilométeres a kocsisor - , míg az M0-áson a péceli és az újpesti kihajtóknál több kamion elakadása miatt nehéz a haladás - sorolta a havazás miatti baleseteket, fennakadásokat a szóvivő.

Az M6-os autópálya Dunaújváros felé vezető oldalán a 22-es kilométernél négy személyautó ütközött össze; a balesetnek nincs sérültje, csak anyagi kár keletkezett.

A 10-es főúton, Üröm térségében szintén elakadt kamionok nehezítik az autósok haladását.

Pest megyében jelenleg nincs járhatatlan út, vagy elzárt település, de a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Árokba csúszott járművek Vasban

Több jármű is árokba csúszott, egy autóbusz pedig elakadt hétfő reggel a havazás miatt Vas megyében. A 8-as főútról Körmendnél elővigyázatosságból a 76-os számú főútra terelik a kamionokat - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint Jánosházánál a kora reggeli órákban egy kamion az árokba futott, egy autóbusz is elakadt a hóban, a tűzoltók azonban mindkettőt kimentették és segítettek a továbbhaladásukban.

Délelőtt Szombathelyen, az Újvilág utcában szintén egy kamion csúszott az árokba, itt is a tűzoltók segítettek kivontatni a járművet az útra.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök Nádasd külterületén a 86-os és a 76-os út kereszteződésénél a kamionforgalmat a 76-os főútra, a 8-as útról pedig a 74-es útra terelik.

Leibinger Eszter megyei szóvivő arról is tájékoztatott, hogy Szlovénia és Horvátország a kamionforgalom előtt lezárta a határokat, ezért a rendőrök a Győr felől érkező járműveket a 86-os úton, a Veszprém felől érkezőket pedig a 8-as úton félreállítják.

Vép térségében egy alsórendű úton egy osztrák kamion csúszott az árokba, a műszaki mentése még folyamatban van, személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Vas megyében vasárnap kora délután kezdett intenzíven havazni, azóta 25-30 centiméternyi hó hullott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a megye területére. Az előrejelzés alapján a következő 24 óra alatt még legalább 20 centiméternyi friss hó várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×