eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Paczolay: Az Ab továbbra is az alkotmányosság őre

Az Alkotmánybíróság tiszteletben tartja az alkotmányozó hatalmat, akkor is, ha szűkítik a jogköreit - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Paczolay Péter, a testület elnöke. Kiemelte, hogy idén vizsgálják a hallgatói szerződéseket és az egyházügyi törvényt is.

Az Alkotmánybíróságnak ugyan lehet szűkíteni a mozgásterét, de a testület továbbra is védi az alkotmányosságot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Paczolay Péter, az Ab elnöke.

A kétharmados többség könnyebben változtathatja meg az alkotmányt és szűkítheti az Ab hatásköreit, de ez nem jelenti azt, hogy az Ab határozataiban nem szerez érvényt az alkotmányosságnak - emelte ki az elnök.

Paczolay Péter beszélt az Alkotmánybíróság idei munkájáról is, amely érinti a többi között a köznevelési törvényt és a hallgatói szerződéseket is. Kiemelte még az egyházügyi törvény alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatát is.

Az Alkotmánybíróság első embere a polgári törvénykönyvvel kapcsolatban azt mondta, a testület megvárja, mi lesz a tervezet végső szövege.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×