INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Egyeztetnének a pénztárgépek átállításáról

InfoRádió / MTI
A pénztárgépek átállításának részleteiről szóló szakmai egyeztetésre várja az érintett vállalatokat január közepén az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége.

Az egyeztetésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai szakfőigazgatója tart tájékoztatót. A változásban érintett cégek legnagyobb érdekvédelmi szervezete, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége a kormánytól a rendelet újragondolását kérte korábban, mivel véleménye szerint a tervezett március 31-i határidő tarthatatlan.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a múlt pénteken azt közölte, hogy a tervezett április elseje helyett várhatóan csak később vezetik be az új típusú pénztárgépeket, hogy az új típusú pénztárgépekre való átállás költsége ne jelentsen komoly megterhelést az érintett vállalkozásoknak, a kormány közvetlen állami támogatással ad segítséget. A nemzetgazdasági miniszter október elején jelentette be, hogy a pénztárgépek és az adóhivatal között online kapcsolatot alakítanak ki a kiskereskedelemben. A kormány az intézkedéstől 97 és fél milliárd forint bevételre számít.

A címlapról ajánljuk