INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Andor László konstruktívan szavaz a túlzottdeficit-eljárásról

Infostart / InfoRádió
Az utóbbi időben hathatós intézkedések történtek a magyar kormány részéről a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa. Andor László szerint a jelek pozitív irányba mutatnak.

A Magyarországra vonatkozó túlzottdeficit-eljárás és a fiskális konszolidáció nemcsak számunkra, hanem az Európai Unió számára is fontos kérdés - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Andor László. A foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős uniós biztos szerint a hathatós intézkedéseknek köszönhetően kialakulni látszik, hogy tartósan 3 százalék alatt tud maradni a költségvetési hiány.

A novemberi előrejelzés és az azt követő tárgyalások után némi optimizmussal lehet előretekinteni a bizottság eljárással kapcsolatos döntésére, de a megszüntetés még nem borítékolható - emelte ki.

Andror László elmondta: a döntés előtt még intenzív egyeztetés folyik az érintettek között. Arra a kérdésre, hogy uniós biztosként hogyan szavaz majd a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről, azt mondta: konstruktívan próbál szavazni, de még nem látja a számokat és az elemzést.

Andor László szerint a döntéssel körüli új fejleményekről február második felében lehet majd beszélni.

A biztos beszélt arról is, hogy a válság által leginkább érintett dél-európai országokból van elvándorlás, ám ez egyben csökkenti is a munkanélküliséget. Hozzátette: az arab tavasz csak minimális bevándorlást hozott az unióba.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.A címlapról ajánljuk