eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem várható teljesen új választási törvény

Nem várható egy teljesen új törvény a választási eljárásról - mondta Gulyás Gergely fideszes politikus az InfoRádiónak. Az Alkotmánybíróság múlt héten semmisítette meg a törvény több passzusát, köztük a magyarországi lakóhellyel rendelkezők regisztrációját.

Nem várható egy teljesen új törvény a választási eljárásról - erősítette meg a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes tagja. Gulyás Gergely az InfoRádióban emlékeztetett: a jogszabály csaknem 200 paragrafusából a múlt héten 7 szakaszt semmisített meg az Alkotmánybíróság, köztük a magyarországi lakóhellyel rendelkezők regisztrációját.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már korábban bejelentette, hogy 2014-ben biztosan nem lesz választási regisztráció a Magyarországon lakóhellyel rendelkezők számára és nem kívánnak élni az alkotmánymódosítás lehetőségéve.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a többi kifogásolt részről a Fidesz frakció várhatóan februárban egyeztet majd és az említett kérdések zárószavazás előtti vitára kerülnek vissza a parlamenthez.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×