eur:
394.19
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Közérdekű pereket indíthat a Magyar Agrárkamara - lapszemle

A Népszabadság Karácsony Gergellyel készített interjút. A Magyar Nemzet írásából kiderül: Közérdekű pereket is indíthat a közeljövőben a gazdák védelmében a Magyar Agrárkamara.

A Népszabadság Karácsony Gergellyel készített interjút. Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint pártjának még nincs eldöntött álláspontja az ellenzéki tárgyalásokról. Hozzátette: a kérdésben az országos választmány illetékes, amely ebben az ügyben még nem foglalt állást. Kétségét fejezte ki ugyanakkor, hogy a megbeszélések sikeresek lehetnek. Részletek a Népszabadságban.

A Magyar Nemzet írásából kiderül: Közérdekű pereket is indíthat a közeljövőben a gazdák védelmében a Magyar Agrárkamara, elsőként a szárazság miatt megsemmisült gabonát követelő termeltető cégek kerülhetnek a célkeresztbe. Az ilyen eljárások befejezéséig az általános szerződési feltétel teljesítésével kapcsolatban folyamatban lévő bírósági, illetve választott bírósági tárgyalásokat fel kellene függeszteni. Ezek a perek elsősorban azért indultak, mert a termeltetési szerződést kötő, zömében feldolgozó- vagy kereskedőcégek nem akarták elfogadni azt a tényt, hogy a gazdák a különböző természeti csapások miatt nem tudták leszállítani a megállapodásokban szereplő gabonamennyiséget. Részletek a Magyar Nemzetben.

Az index a technológia világának 2013-as évéről készített előrejelzést. Az online hírportál szerint több cég is elbukik majd idén. Erősödik a wifi, terjednek a 3D-s printerek, nem sikerül viszont feléleszteni az asztali számítógépek renoméját. A tévék valóban okosak lesznek, és az adatbázisok is jelentősen bővülnek majd. Részletek az indexen.

A Népszabadság arról ír, hogy a novemberben még 77,1 százalékos GDP arányos államháztartási hiányról kiderült: szeptember végén 78,6 százalékos volt. A rátában mért jelentős, másfél százalékpontos különbséget az magyarázza, hogy a KSH időközben újraszámolta és lefelé módosította a második negyedéves GDP adatot. Az utolsó negyedévben valamelyest javult a helyzet, a kormány honlapján látható adósságmérő 77,35 század százalékon állt szilveszterkor. Részletek a Népszabadságban.

A Magyar Nemzet online cikkéből kiderül: több párt, így a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, az egykori MDF (jelenlegi nevén Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) is megbukott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatán, míg az MCF Roma Összefogás Párt egyenesen meghiúsította a revízió lefolytatását, így az ÁSZ ügyészségi jelzéssel élt. Részletek a Magyar Nemzet online-on.

Az index a 2014-re várható új Linda filmről készített összeállítást. Az író-rendező Gát György helyett ezúttal a Johnny Gold című websorozat és mém atyja, Martin Csaba lesz, aki a Halálos fegyver-széria és a Die Hard 3 mintájára kigondolt kelet-európai zsarufilmben akarja kipróbálni a nyugdíjas rendőrnő figuráját. A sárga Babettát kidobják, a klumpa viszont marad. Részletek az indexen.

A Napi Gazdaság a Magyar Nemzeti Bank közelgő vezetőváltásáról készített összeállítást. A lap szerint a Jegybank az utolsó nagyobb intézmény, ahol a kormányzati kétharmad nem érvényesülhetett a maga teljességében. A lap összeállítást készített az MNB elnöki székének jelöltjeiről, és elárulja azt is, értesüléseik szerint ki nem vállalja el a felkérést. Részletek a Napi Gazdaságban.

A portfolio.hu a Moody's hitelminősítő értékelését elemezve megállapítja: bár az amerikai költségvetési szakadék veszélye egyelőre elhárult, ez a megállapodás még nem az igazi megoldás. A következő hónapokban további intézkedésekre van szükség a költségvetési hiány csökkentése érdekében, ha pedig ez nem történik meg, az negatívan befolyásolhatja az Egyesült Államok adósbesorolását, mivel akkor fennmarad a negatív kilátás. Részletek a portfolio.hu-n.

A pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy a 2012-es év végével kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc, az online gazdasági portál értesülései szerint egy áruház még tartja a frontot. Itt árusítják ki a megmaradt készleteket - egészen február végéig, amikor is ez az üzlet is bezár. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×