INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Az Együtt 2014 alternatív alkotmánytervezettel megy tárgyalni

InfoRádió / MTI
A "jogállam helyreállításának" programjával és egy alternatív alkotmánytervezettel megy a délután kezdődő ellenzéki tárgyalásokra az Együtt 2014.

A választói mozgalom szerdai sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke elmondta: egy harmadik dokumentumot is megosztanak majd tárgyalópartnereikkel. Ez "visszafogott alkotmánykorrekcióra" tesz javaslatot abban az esetben, ha az ellenzék nem szerez kétharmados többséget a választásokon - tette hozzá.

Az Együtt 2014 egyelőre csak a közjogi kérdésekről szóló egyeztetéseken vesz részt, gazdaságpolitikai tárgyalásokra nem mennek el az alkotmányos fejezet lezárásáig - tudatta.

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke annak a reményének adott hangot, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti az előzetes regisztrációról szóló rendelkezéseket. Ellenkező esetben vagy ha a kormányoldal "jogi trükközéssel" mégis bevezeti a feliratkozást, kezdeményezik, hogy a demokratikus ellenzéki erők együtt tüntessenek a Parlament előtt - közölte.

A címlapról ajánljuk