eur:
388.38
usd:
360.44
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A közmunkaprogram megváltoztatását sürgeti az MSZP

A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet - hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyakó István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és Kordás László, az érdekképviselet főtitkára szerint a december 30-án elfogadott, a közfoglalkoztatást érintő testületi döntéssel mintegy 300 ezer embert kényszerít a kormány kiszolgáltatottságba, fosztja meg jogaitól.

Az MSZP és a közmunkások szakszervezete öt pontból álló követelésükkel a közfoglalkoztatottakat érintő béremelést, a munkavállalók jogainak kiterjesztését követeli a kormánytól, kilátásba helyezve egy országos demonstrációsorozatot.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×