eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Török: Nem érte el teljes célját az Együtt 2014

Az Együtt 2014 arra törekedett, hogy átvegye az irányítást a baloldalon, és bár ért el sikereket, teljes célját nem tudta megvalósítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor. A politikai elemző szerint irreálissá vált a lehetősége annak, hogy a Jobbikból 2014-re a Fidesz váltópártja legyen.

Az Együtt 2014 ért el sikereket, de nem tudta elérni az eredeti teljes célját, hogy a vezetése alatt egyesítse a baloldalt - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Kifejtette: a mozgalom arra törekedett, hogy átvegye az irányítást a baloldalon és rákényszerítse magát az MSZP-re.

Az Együtt 2014-nek önálló politikai erővé kell válnia, párttá kell szerveződnie, és egy kisebb politikai erőként kell az MSZP-vel megállapodni arról, hogy milyen formában indulnak közösen a választásokon - hangsúlyozta az elemző. Hozzátette: az a cél nem múlt el, hogy a két politikai erő együtt induljon, de az MSZP-nek sikerül elérnie, hogy két önálló alakulat, külön támogatottsággal köt majd valamilyen választási megállapodást, amelyben a nagyobb erőnek lesz több beleszólása.

Török Gábor szerint az LMP egységét fenyegeti az, hogy a párt vezető személyiségei különbözően gondolkodnak az Együtt 2014 mozgalommal való együttműködésről. A két álláspontot nem lehet összebékíteni, olyan pozicionálási különbségek vannak, amiket jelen helyzetben nem fog tudni ez az LMP egyben tartani - vélekedett.

Török Gábor a Jobbikról azt mondta, szertefoszlottak azok az esélyek, hogy az ellenzéki párt a Fidesz kihívója legyen. A párt parlamenti bejutása valószínűsíthető, de választókerületi szinten nem kell a Jobbikkal számolni - tette hozzá

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×