eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cipősdoboz, adományvonal - még tartanak a karácsonyi gyűjtőakciók

Az adakozással az emberek gyakran belső hiányérzetüket pótolják, ezért karácsony előtt nő az adományozási hajlandóság. Összefoglaló a különböző segélyszervezetek gyűjtőakcióiról.

A Baptista Szeretetszolgálat az úgynevezett "cipősdoboz akció" keretében gyűjti az adományokat. Ezt a hagyományt a II. világháború után egy angol nagymama indította, aki ajándékokat csomagolt egy cipősdobozba, majd azt elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy tette Magyarországon is követőkre talál. December 21-ig még leadható a cipősdoboz a következő helyeken: Nyugati tér, valamint a Lurdy Házban, a Hotel Radisson Blu recepcióján, és a Budapest Hotel recepciósainál. A hazai gyűjtésről Szenczi Sándor, a szolgálat elnöke elmondta: céljuk, hogy meglegyen a 30 ezer felajánlás. Az akció kedvezményezettjei mások mellett a gyermekotthonokban nevelkedők, a vidéki településeken élő rászorulók, a nagycsaládosok és a karácsonyt kórházban töltő kisgyerekek Magyarországon és a határon túl.

A Baptista Szeretetszolgálat szociális étkeztetést is szervez, sőt, az egyik ötcsillagos fővárosi szálloda éttermében 60 hajléktalannak biztosít karácsonyi vacsorát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adventi adományvonalát - amelynek hívása 250 forint hozzájárulást jelent a rászorulóknak - már mintegy százezren tárcsázták - tudtuk meg Gács Kristóf kommunikációs igazgatótól. Az Ökumenikus Segélyszervezet is oszt ételt a rászorulóknak, Budapesten a Béke téren, illetve Gyulán és Debrecenben.

A Máltai Szeretetszolgálat "Adni öröm" címmel kezdett országos élelmiszergyűjtést a Spar-csoport üzleteiben - mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője. A 156 üzletben immár 16. alkalommal szerveznek karitatív gyűjtést, amelyben a Máltai Szeretetszolgálat több mint ezer önkéntese, köztük minden eddiginél több diák szólítja meg a vásárlókat azzal, hogy ha tehetik, vegyenek némi tartós élelmiszert a rászorulóknak is.

A szervezők elsősorban lisztet, tésztát, olajat, cukrot, konzerveket és édességet várnak, de hasznos ajándék lehet bármilyen olyan élelmiszer, amely karácsonyig eltartható. Az adományokat a pénztárak mögött felállított máltai pultoknál lehet leadni. Az összegyűjtött adományokat folyamatosan elszállítják az üzletekből.

Nem tétlen karácsony előtt a Katolikus Karitász sem, amely inkubátorokat adományozott 14 egyházmegye kórházának - mondta el Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Hozzátette, hogy a Katolikus Karitász idén is - mint minden évben - a hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak is ajándékozást szervez, a Magyar Szentek Templomában.

Fenyőfát kap félezer nehéz helyzetben lévő miskolci család. A fa alá a gyerekeknek játék és édesség is kerül, miként tartós élelmiszerekből összeállított csomag is a Katolikus Karitász jóvoltából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×