eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál

A húsipari támogatás miatt figyelmeztet Brüsszel

Emlékeztetőnek nevezett figyelmeztető levelet küldött a magyar kormánynak az Európai Bizottság (EB) mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatósága arra hivatkozva, hogy a sajtóból úgy értesült, a kabinet állami támogatást kíván nyújtani a Gyulai Húskombinátnak - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára elmondta: meglepőnek találja Nathalie Sause-Vandevyver főigazgató érvelését, miszerint a magyar médiában olvasottak alapján fogalmazódtak meg a támogatással kapcsolatos aggályok. Ugyanis egyetlen hír sem szólt arról, hogy a kormány konkrét pénzügyi támogatást akar nyújtani a társaságnak - tette hozzá.

Budai Gyula jelezte: az állam az uniós jogú keretek adta lehetőségeken belül kíván mindent megtenni a húsipari ágazatban dolgozók munkahelyeinek megmentéséért. A kabinet is tisztában van a csatlakozási szerződés arra vonatkozó kitételével, amely a bizottság engedélyéhez köti az esetleges támogatásnyújtást - tette hozzá az államtitkár.

Noha az EB illetékes főigazgatója sajtóhírekre hivatkozott, Budai Gyula azt gyanítja, hogy valaki "megint panaszkodott" a magyar kormányra az unióban - írja a lap.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy várhatóan a kormány szerdai ülésén kerül napirendre a felszámolás alatt álló gyulai és kaposvári, illetve a hitelhiánnyal küzdő pápai húsipari cég megmentésének tervezete.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×