INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Csizmadia Ervin: A nemzeti érdeket tűzön-vízen át érvényesíti a kormány

Infostart / InfoRádió
Csizmadia Ervin politológus szerint tudatos a Fidesz és az Orbán-kormány kihívó stratégiája, és nem is várható érdemi változás - hangsúlyozta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy bár sok szavazót veszített a Fidesz, még mindig tartja pozícióit.

A nemzeti érdek, illetve az arra való hivatkozás áll a Fidesz politikájának középpontjában - hangsúlyozta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány politikájának a lényege, hogy kihívóan viselkedik Európában és a magyar közegben is. Addig, amíg nem tárgyalnak velük egyenrangúan, vagyis nem írásban fogalmazzák meg nekik a kritikát, nem lépnek, tartják a pozíciójukat. Amikor pedig jön egy írásos, szakmai vélemény, azonnal reagálnak rá - emelte ki a politológus, hozzátéve: ez egy tudatos, megfontolt politika, amelynek középpontjában az áll, hogy a nemzeti érdekeket tűzön-vízen érvényesítse a kormány.

Csizmadia Ervin szerint a Fidesznek az a célja egyelőre nem sikerült, hogy a középosztály szövetséget kössön a nála alacsonyabb rétegekkel. A politológus ezzel együtt nem számít változásra.

Noha sok szavazót veszített a Fidesz az elmúlt két évben, még mindig tartja a pozícióit. Olyan csapás nem érte eddig a pártot ami visszafordulásra késztethetné - tette hozzá.

A beszélgetést teljes egészében meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk