eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Csizmadia Ervin: A nemzeti érdeket tűzön-vízen át érvényesíti a kormány

Csizmadia Ervin politológus szerint tudatos a Fidesz és az Orbán-kormány kihívó stratégiája, és nem is várható érdemi változás - hangsúlyozta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy bár sok szavazót veszített a Fidesz, még mindig tartja pozícióit.

A nemzeti érdek, illetve az arra való hivatkozás áll a Fidesz politikájának középpontjában - hangsúlyozta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány politikájának a lényege, hogy kihívóan viselkedik Európában és a magyar közegben is. Addig, amíg nem tárgyalnak velük egyenrangúan, vagyis nem írásban fogalmazzák meg nekik a kritikát, nem lépnek, tartják a pozíciójukat. Amikor pedig jön egy írásos, szakmai vélemény, azonnal reagálnak rá - emelte ki a politológus, hozzátéve: ez egy tudatos, megfontolt politika, amelynek középpontjában az áll, hogy a nemzeti érdekeket tűzön-vízen érvényesítse a kormány.

Csizmadia Ervin szerint a Fidesznek az a célja egyelőre nem sikerült, hogy a középosztály szövetséget kössön a nála alacsonyabb rétegekkel. A politológus ezzel együtt nem számít változásra.

Noha sok szavazót veszített a Fidesz az elmúlt két évben, még mindig tartja a pozícióit. Olyan csapás nem érte eddig a pártot ami visszafordulásra késztethetné - tette hozzá.

A beszélgetést teljes egészében meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×