INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mi lesz a magyar borral idén?

Infostart / InfoRádió
A rossz időjárás miatt gyengébb termésre számítanak idén a borászok. A kereskedők szerint az is ronthat a helyzeten, hogy a folyóbor 20 százaléka illegális úton kerül a hazai forgalomba.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint nem haladja meg az idei szőlőtermés a tavalyit. Horváth Csaba azt valószínűsíti, hogy két és fél millió hektoliter bornál nem lesz több a pincékben.

Hozzátette: sajnos télen akkora fagy volt, ami komolyan rontotta egy eredményes szüret esélyeit.

Nagy mennyiségben kerül Magyarországra import bor, és ez idén tovább emelkedhet - erről már Bende Richárd, a Balaton Borgaléria tulajdonosa beszélt az InfoRádiónak. A Balaton Borgaléria tulajdonosa kiemelte, hogy kiemelte, a folyóbor 20-30 százaléka illegális úton kerül a hazai forgalomba. Szerinte nehezen lehet ellenőrizni, hogy milyen minőségű borok érkeznek az országba.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára hangsúlyozta, hogy lassan elárasztják az országot az olcsó külföldi borok. Bende Richárd kiemelte, hogy egy nagyobb összefogással megművelhetőek azok a területek is, amelyek a rendszerváltás óta kihasználatlanok.

Kapcsolódó hang

Bende Richárd
 


Horváth Csaba
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk