INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Lánchíd-felújítás 2015-ben?: "Milliárdos összegről van szó"

InfoRádió / MTI
Akár már 2015-ben megkezdődhet a Lánchíd felújítása - tudta meg az InfoRádió. Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy jövőre döntenek a munkálatokról és annak költségeiről, amely milliárdos összeg lehet.

A BKK Közút Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Lánchidat kell a leghamarabb felújítani. Almássy Kornél hozzátette: a többi között ki kell cserélni a pályalemezeket és meg kell újítani a vízelvezető-rendszert is.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a teljes korrózióvédelmet el kell végezni, a kőburkolatokat is meg kell tisztítani. Elmondta, hogy a korrózióvédelemnek van egy átlagideje, ami után rohamosan romlani kezd a híd állapota.

Egy múlt heti sajtótájékoztatón a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója közölte, hogy leginkább a Lánchíd és a Pető híd felújítására lenne szükség. Vitézy Dávid hozzátette: várhatóan jövőre döntenek a Lánchíd felújításáról.

A részletes műszaki vizsgálatok állapították meg, hogy a Lánchíd felújítása a legfontosabb. Vitézy Dávid kiemelte, hogy a fővárosnak nincs sok pénze hidat felújítani, de a forrásokat úgy csoportosítják majd át, hogy az átkelő felújítására jusson pénz.

Almássy Kornél, a BKK Közút vezérigazgatója a felújítás pontos időpontját még nem tudta megmondani, de azt mondta, a munkálatok ideális esetben 2015-ben kezdődhetnek. Kiemelte, hogy az alagutat is fel kell majd újítani, mert a szellőzőrendszere nagyon rossz állapotban van, de az alagút burkolatát is ki kell cserélni.

Almássy Kornél hangsúlyozta, hogy a megvalósíthatósági tervek elkészülése után lehet tudni, pontosan mennyibe kerül majd a Lánchíd felújítása, de biztosan milliárdos összegről van szó.

A BKK Közút vezetője hangsúlyozta, hogy nincs veszélyhelyzet a Lánchídon, de a munkálatokat mielőbb el kell kezdeni, különben tovább emelkedhetnek a költségek.

Almássy Kornél a távlati tervekről azt mondta, hogy 2017 körül a Petőfi híd felújítására is szükség lehet. A Rákóczi hídon el kell végezni bizonyos munkálatokat, de ezen az átkelőn csak kisebb felújítások várhatók - tette hozzá a BKK Közút vezérigazgatója.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk