eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miből fizet vissza az államnak egymilliárd forintot a Semmelweis Egyetem?

A Semmelweis Egyetemnek 1 milliárd 158 millió forintot kellene visszafizetnie az államnak - tavaly év végén ugyanis ekkora összeggel részesültek abból a 27 milliárd forintból, amelyet az egészségügyi államtitkárság osztott szét az intézmények között a lejárt szállítói tartozások rendezésére. Csakhogy a Semmelweis Egyetemnek nem volt ilyen tartozása.

Ivády Vilmos gazdasági-műszaki főigazgató az InfoRádióban elmondta: csak azért nem keletkezett tartozásuk, mert a szállítókat az állami források hiányában az egyetem saját bevételiből fizette ki.

Hozzátette: legfeljebb 150 millió forint visszafizetését tartják jogosnak, ezért az egyetem kérelmezte, hogy ne kelljen a teljes 1 milliárd 158 millió forintot visszautalnia.

Ivády Vilmos közölte: a teljes összeg visszafizetése finanszírozási problémákat okozna egyes fejlesztési projekteknél, illetve a rezidensképzés bizonyos területein.

Bár az államtitkárság még nem válaszolt az InfoRádió megkeresésére, de egyes számítások szerint a teljes összegből 12-15 milliárdot fizettek ki hasonlóképpen.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×