eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Mi lesz a sárga csekkel?

Egy hétfőn elfogadott fideszes módosító javaslat alapján a közszolgáltatók nem számíthatnának fel külön pénzt a nyomtatott számláért és azért, ha a fogyasztó sárga csekken fizeti be a számlát. Az ELMŰ nem szed ilyen pénzt, a Posta viszont nem tud róla lemondani.

Ne a fogyasztót terhelje a sárga csekk után fizetendő díj - a módosítót benyújtó fideszes képviselő szerint ez a lényeg. A törvény elfogadása és hatályba lépése közötti idő Zsigó Róbert szerint elég lesz arra, hogy a szolgáltatók tisztázzák a kérdéseket.

Boros Norbert, az ELMŰ szóvivője azt mondta, ők nem szednek plusz pénzt, de a pénzkezelés költsége benne van az árban.

A törvényről még nem volt zárószavazás, az előtt a Telenor nem nyilatkozik. Kutas István, a cég szóvivője kiemelte: 2008 óta kell díjat fizetni a sárga csekkes befizetés után, de azért, mert a Posta legalább 112 forintos díjat számol fel.

Bakati Gábort, a Magyar Posta pénzforgalmi vezérigazgató-helyettese szerint a posta nem tudja elengedni ezt a díjat. Hozzátette: senki nem gondolhatja, hogy ezt bárki ingyen megcsinálja, hiszen naponta hatalmas mennyiségű csekket kell feldolgozniuk.

Bakati Gábort kiemelte, hogy a posta hatalmas infrastruktúrájának fenntartási költségei nem teszik lehetővé, hogy a díjról lemondjanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×