eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tilos lesz a sárgacsekk-díj - lapszemle

A közműszolgáltatók nem számolhatnak fel pótdíjat, ha ügyfelük postai átutalással rendezni a számláját - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság az energiafelhasználás csökkentésének módszeréről ír.

Egy hétfőn elfogadott módosító javaslat értelmében nem számolhatnak fel pótdíjat a közműszolgáltatók, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni a számláját - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a faaprólék-égető üzem az egyike azon környezetvédelmi megoldásoknak, amelyekkel minimálisra lehet csökkenteni egy település energiafelhasználását.

Az Index szerint Ukrajna már elbukta a jaltai csúcstalálkozót, az európai politikusok bojkottálnák az Eb-t is, de Julija Timosenko ellen új eljárás indulhat. A volt miniszterelnök befejezi az éhségsztrájkot.

Veszélyben az ivóvíz - írja a Napi Gazdaság. Az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ugyanis nem járult hozzá a Budapesti Vegyi Művek Illatos úti telepének több mint egymilliárd forintos értékesítéséhez, holott a telket éveken át sikertelenül próbálta eladni a cég felszámolója. Az egykori ipari területen továbbra is ott vannak az ivóvízbázist szennyező anyagok.

A Portfolio.hu-n az olvasható, hogy a Nemzetközi Valutaalap szerint Németország az eddigieknél többet is tehetne az adósságválság lezárása érdekében. A szervezet szakértői úgy látják, hogy még lehetne javítani a német gazdaság egyensúlyi helyzetén, és további segítséget jelentene, ha Németország elfogadná a magas inflációt.

A Pénzcentrum.hu arra keresi a választ, hogy miért olcsóbb a hitel Romániában, mint nálunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×