INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Tilos lesz a sárgacsekk-díj - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A közműszolgáltatók nem számolhatnak fel pótdíjat, ha ügyfelük postai átutalással rendezni a számláját - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság az energiafelhasználás csökkentésének módszeréről ír.

Egy hétfőn elfogadott módosító javaslat értelmében nem számolhatnak fel pótdíjat a közműszolgáltatók, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni a számláját - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a faaprólék-égető üzem az egyike azon környezetvédelmi megoldásoknak, amelyekkel minimálisra lehet csökkenteni egy település energiafelhasználását.

Az Index szerint Ukrajna már elbukta a jaltai csúcstalálkozót, az európai politikusok bojkottálnák az Eb-t is, de Julija Timosenko ellen új eljárás indulhat. A volt miniszterelnök befejezi az éhségsztrájkot.

Veszélyben az ivóvíz - írja a Napi Gazdaság. Az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ugyanis nem járult hozzá a Budapesti Vegyi Művek Illatos úti telepének több mint egymilliárd forintos értékesítéséhez, holott a telket éveken át sikertelenül próbálta eladni a cég felszámolója. Az egykori ipari területen továbbra is ott vannak az ivóvízbázist szennyező anyagok.

A Portfolio.hu-n az olvasható, hogy a Nemzetközi Valutaalap szerint Németország az eddigieknél többet is tehetne az adósságválság lezárása érdekében. A szervezet szakértői úgy látják, hogy még lehetne javítani a német gazdaság egyensúlyi helyzetén, és további segítséget jelentene, ha Németország elfogadná a magas inflációt.

A Pénzcentrum.hu arra keresi a választ, hogy miért olcsóbb a hitel Romániában, mint nálunk.
A címlapról ajánljuk