INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Eddig másfélmillióan vallották be az adót - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Egyszínűek lehetnek taxik - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy elszaporodtak az illegális utazásszervező cégek.

A Népszabadság arról ír, hogy egységes színt kapna minden taxi - ez az egyik leglátványosabb javaslat a készülő új szabályozásból. Az írás arra is kitér, hogy a válság csak az utasok számát csökkentette, a kocsikét nem.

A Népszabadság a budapesti színházak helyzetéről is ír hétfői számában. A Budapesti Kamaraszínházban ma játszanak utoljára, bizonytalan a Játékszín sorsa - bár a pénze nyárig biztosan elég -, a Komédiumot pedig csődvédelem oltalmazza.

A Magyar Nemzet azt írja, a válság hatására elszaporodtak a filléres lehetőségeket kínáló, illegális utazásszervező cégek, amelyek évente mintegy ötvenmilliárd forintot tesznek zsebre, a hazai buszos körutazások felét például illegálisan szervezik.

A Magyar Nemzet azt írja, másfél millió szja-bevallás érkezett eddig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, az új, egyoldalas söralátét bevallást 13 ezren töltötték ki. A szervezet szóvivője szerint a szabályok változása állhat annak hátterében, hogy május elejéig a korábbinál kevesebb bevallás érkezett az adóhatósághoz.

Az Index képgalériával emlékezik meg a Hindenburg léghajó katasztrófájáról. A Hindenburg német zeppelin léghajó a valaha épített legnagyobb léghajó, 1937. május 6-án, az amerikai Lakehurst városában, leszállás közben, máig tisztázatlan körülmények között kigyulladt és megsemmisült. A hivatalos vizsgálatok szerint a tüzet a légkör statikus kisülése okozhatta, azonban sokan náciellenes szabotázst feltételeztek a 36 életet követelő robbanás mögött.

Az Index azt írja, van, aki szerint június 18-án 9.40-kor kerül fel a világ térképére Debrecen. Ekkor indul ugyanis a Wizz Air első közvetlen járata a magyar város és London között. A városban működő magánklinikák össze akarnak fogni és közösen szerveznék Debrecenbe az angliai betegeket.
Az emelkedő vízdíjak és a csapadékszegény időjárás hatására egyre többen akarnak saját kutat fúratni - írja a Napi Gazdaság. Egy átlagos kerti kutat néhány százezer forintból meg lehet építtetni a cikk szerint, ami az akár ezerforintos köbméterenkénti vezetékesvíz-használati díjakkal összevetve gyors megtérüléssel kecsegtet.

Warren Buffett nem tervezi, hogy Facebook részvényeket vásároljon a társaság elsődleges részvénykibocsátásakor, írja a CNBC-re hivatkozva a Portfolio.hu. A világ egyik leghíresebb befektetője azonban igazat ad a Facebook alapítójának, szerinte is érdemes megtartani az irányítást és a részvények többségét a vállalatban.

A Pénzcentrum.hu szerint igazi világszenzáció lehet Dubaj legújabb látványossága. A világ legmagasabb épülete és a Földet formázó mesterséges szigetcsoport mellett az építészek már megálmodták azt az elképesztő szállodát, amelynek egy része a tenger alatt fekszik majd.

Hanganyag: Litauszky Balázs
A címlapról ajánljuk