eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Miről tárgyal ma Orbán Viktor Robert Ficóval?

Orbán Viktor kétoldalú megbeszélést folytat ma Robert Fico szlovák kormányfővel. Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az InfoRádió Arénájában azt mondta: komoly témák felvetésére kevés lesz a rendelkezésre álló idő.

Orbán Viktor kormányfő Varsóban találkozik ma szlovák kollégájával, Robert Ficóval, aki újabb kormányfői kinevezése óta első ízben folytat megbeszélést a magyar miniszterelnökkel.

A szlovák kormányfő a helyi hírügynökségnek korábban azt mondta: szociális és gazdasági témákról fog beszélni a magyar kormányfővel, a szlovák állampolgársági törvény nem lesz téma.

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU-kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az InfoRádió szerda esti Arénájában azt mondta: a rendelkezésre álló szűk időkeret nem is teszi lehetővé az igazán komoly problémák felvetését.

Nem ez az időpont és környezet, amikor komoly problémafelvetésekről lesz szó, esetleg egy témakatalógust lehet felvetni, aminek a tartalma az elmúlt évek tapasztalata alapján ismert - fejtette ki Prőhle Gergely.

A helyettes államtitkár szerint a szlovák-magyar kapcsolatok a témák végtelen tárházát biztosítják. Az infrastrukturális projektek mellett közös uniós téma is akad bőven - tette hozzá.

A varsói találkozó apropóját egyébként a kínai miniszterelnök, Ven Csia-pao háromnapos lengyelországi látogatása adja. A kínai kormányfő itt találkozik Közép-Európa 16 országának vezetőjével, és a várakozások szerint ismerteti országának a régióra vonatkozó új beruházási stratégiáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×