eur:
392.81
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Orbán: Magyar sikertörténet a Richteré - a nap hírei

Felavatták Debrecenben a Richter új biotechnológiai üzemét, amely 120 embernek ad munkát. Újabb három férfit, köztük egy magyart vett fel a legkeresettebb náci háborús bűnösök listájára a Simon Wiesenthal Központ. Megnyílt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

Magyar sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök a Richter Gedeon történetét. Orbán Viktor Debrecenben, a vállalat új biotechnológiai üzemének avató ünnepségén azt mondta: a beruházás azt üzeni, hogy Magyarország halad előre. Az ünnepségen Bogsch Erik, a gyógyszergyártó cég vezérigazgatója elmondta: a 2008-ban kezdődött zöldmezős beruházás összesen mintegy 25 milliárd forintba került, és 120 új munkahelyet teremt.

Küldjük Brüsszelbe a konvergencia programot

A jövő hét elején küldi el a Széll Kálmán-terv második változatát és a konvergencia programot Brüsszelbe a kormány - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter egy rendezvényen. Matolcsy György szerint ezek bizonyítják majd, hogy a kormány sikeresen befejezi a költségvetési konszolidációt, és három százalék alatt marad a költségvetési hiány.

Chikán szerint pályakorrekcióra van szükség

Pályakorrekciót sürget az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, hogy a versenyképességi rangsorban Magyarország visszaszerezze a 10 évvel ezelőtti helyét. Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora a helyzettel való reális szembenézést nevezte elsődleges szempontnak. Az egyetemi tanár szerint mielőbb meg kellene állapodni az unióval és a valutaalappal, tárgyalni kellene a bankokkal a hitelezés felpörgetéséről, emellett növelni kellene az innováció támogatását.

Szűrőprogramokat sürget Szócska Miklós

Országos, komplex szűrőprogram elindítását sürgette az egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Szócska Miklós a rizikócsoportba tartozó nagy tömegek kiszűrésének fontosságát is hangsúlyozta, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes szűrővizsgálatra nagyon kevesen mennek el. A jelenleg is zajló kórház átadás-átvételről Szócska Miklós azt mondta, hogy néhány helyen elképesztő tulajdonviszonyokat találtak, és ezeknek a rendbe tétele időbe telik.

Soron kívüli támogatást várnak a gazdák

Soron kívüli támogatást kér az áprilisi fagykárt szenvedett termelőknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés. A vidékfejlesztési miniszternek küldött közgyűlési határozatban egyebek között arra kérik Fazekas Sándort, hogy az érintett gazdáknak soron kívül, állami garanciavállalás mellett biztosítsa a vis maior hiteleket, valamint intézkedjen az európai uniós egységes területalapú támogatások előrehozott kifizetéséről.

Drágább lesz az autó vizsgáztatása

Drágul a gépjárművek vizsgáztatása, és többszörösére emelkedik a pályaalkalmassági vizsgálat ára is. A kormány honlapján olvasható rendelettervezet szerint a személyautók forgalomba helyezési és műszaki vizsgáztatási díja 16 ezer forintról 22.000 forintra, az első fokú pályaalkalmassági vizsgálat ára pedig 8 ezer 300 forintról 39 ezer forintra emelkedne.

Újabb magyar a háborús bűnösök listáján

Újabb három személyt, köztük egy magyart vett fel a legkeresettebb tíz náci háborús bűnös listájára a Simon Wiesenthal Központ. A szervezet éves jelentése szerint a három férfi közül kettő Kanadában, a 95 éves Csatáry László pedig Budapesten él. Az izraeli lapok idézik Efraim Zuroffot, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi igazgatóját, aki azt mondta: arról kapott nemrég levelet a magyar ügyészségtől, hogy megkezdték a vizsgálatot. Csatáry László a központ szerint Kassán rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott 15.700 zsidó Auschwitzba deportálásában 1944 tavaszán.

Megnyílt a könyvfesztivál

Megnyílt a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. A vasárnapig tartó seregszemle idén a dán uniós elnökségre reflektálva az északi országokat, Svédországot, Dániát, Norvégiát, Finnországot és Izlandot látja vendégül. A könyvfesztivál díszvendége Claudio Magris a kortárs olasz irodalom egyik kiemelkedő képviselője, akit a megnyitón Budapest Nagydíjjal tüntettek ki.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×