eur:
394.91
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Tovább csúszhat a 4-es metró átadása

Lapinformációk szerint nem tartható a 2014-es határidő, ezért tovább csúszhat a 4-es metró átadása. Márpedig, ha a 4-es metró 2015-ig nem készül el, akkor Budapestnek vissza kell fizetnie az EU-támogatást.

Egy belső jelentésre szerint a várható újabb csúszás az elégtelen szervezeti és személyi feltételekre, illetve a beruházás egyes elemein dolgozó vállalkozókkal kapcsolatos finanszírozási, illetve műszaki nehézségekre vezethető vissza.

A beruházást korábban irányító Klados Gusztáv 2011. februári távozása óta a DBR Metró Projektigazgatóság élén nincs igazán utódja, aki kézben tartaná a munkálatokat.

Tarlós István főpolgármester tavaly Klados Gusztáv menesztésekor azt mondta, hogy a menedzser maga kérte felmentését a Projekt Igazgatóság éléről, munkáit ideiglenesen Kocsis István, a BKV akkori vezérigazgatója vette át. A városvezető akkor kiemelte, hogy nem volt vitája az alagútépítő mérnökkel.

Időközben a Budapest Közlekedési Központ beruházási igazgatója azt mondta, hogy a 4-es metrónak 2015-ig kell elkészülnie, ellenkező esetben Budapestnek vissza kell fizetnie az EU-támogatást.

Korábban több határidő is volt, az első tervek szerint már 2012-ben jártak volna a szerelvények, de aztán ezt az időpontot időről-időre eltolták, és most 2014 végi, 2015 eleji átadással számolnak.

Az Alstom-szerelvények mindenesetre a 2-es vonalon lassan már üzembe állhatnak. A próbafutás sikeres volt, és május-júniusban a szükséges engedélyek is meglehetnek, így fokozatosan leválthatkák a régi szerelvényeket az újak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×