eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A baptistáké lehet az oktatás Vácon - lapszemle

A következő tanévet a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában kezdhetik el a váci oktatási intézmények - írta a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Profi és a Match is kivonulhat a magyar piacról.

A Népszabadság arról ír, hogy a következő tanévet akár már a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában kezdhetik el a váci oktatási intézmények. Ez a városban több óvodát, öt általános iskolát, négy középiskolát, ezer pedagógust, több ezer gyereket és felnőttet érint.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Profi és a Match lehet az a két üzletlánc, amely a közeljövőben kivonulhat a magyar piacról, felvásárlásukkal pedig a CBA kísérletezhet. Az áruházlánc bővítéséről folytatott tárgyalások tényét - konkrétumok nélkül - a CBA kommunikációs igazgatója elismerte a lapnak. Ha létrejön az üzlet, akkor a magyar üzletlánc akár meg is előzheti a hazai piacon listavezető Tescót.

Az Index egy brit szoftverfejlesztő blogján megjelent bejegyzés alapján arról ír, hogy biztonsági hibát találtak a Facebook mobilos alkalmazásában. Elég ugyanis lemásolni egy fájlt, hogy idegen készüléken jelentkezzenek be a nevünkben.

A Napi Gazdaságnak Ughy Attila, Pestszentlőrint-Pestszentimre polgármestere adott interjút. Ebből kiderül: a Malév Zrt. megszűnéséhez kapcsolódó létszámleépítések miatt munkanélkülivé váló emberek tájékoztatását és gondjaik megoldását segítő, állásbörzével egybekötött információs napot szervez a XVIII. kerületi önkormányzat. A Malév és a repülőtér mintegy tízezer embernek adott munkát, közülük öt ezren a környező településeken élnek.

A Portfolio.hu a CNBC információi alapján arról ír, hogy szivárognak a részletek a Facebook tőzsdére lépéséről. Eldőlt például, hogy a Nasdaq-on forognak majd a Facebook részvényei a májusi elsődleges részvénykibocsátást követően, és hogy a részvények az "FB" kódot kapják meg.

A Pénzcentrum.hu összeállítása szerint 47 ezer forintból akár több fesztiválra is elmehetünk idén. A legolcsóbb rendezvényen akár 13 napig is kihúzhatnánk ennyi pénzből - persze, ha egyáltalán tartana eddig -, napi két hamburgert és négy sört fogyasztva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×