INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Wéber: Mesterházy Attila a változások nyertese

Infostart / InfoRádió
A múlt hétvégi tisztújító kongresszussal alapvetően befejeződött a konszolidáció és a generációváltás az MSZP-ben - mondta Wéber Attila szociológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Bár a változás volt az MSZP mottója a múlt szombati kongresszuson, sokkal inkább jellemzi most a pártot az útközbeniség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Attila, aki szerint az MSZP kongresszusa megerősítette a párt belső konszolidációját és a generációváltást, amelyet Mesterházy Attila vezényelt le.

A vezérelvűség kiűzését hangoztatta több párttag, és ezt érzékelve a pártelnök azt mondta, hogy mellé álljanak, ne mögé - fűzte hozzá a szociológus, kiemelve, hogy Mesterházy Attila csapatkapitány szeretne lenni - ahogy ezt a beszédében is kijelentette.

Az elemző még egy jelenségre felhívta a figyelmet: elsorvadtak, vagy legalábbis nem olyan virulensek az MSZP irányzatai és platformjai, amelyeket régebben Szili Katalin és Gyurcsány Ferenc neve fémjelzett.

Nagy kérdés azonban, hogy meddig marad fenn a pártegység, és túléli-e a választásokat - véli Wéber Attila, aki szerint ennek a változásfolyamatnak eddig Mesterházy Attila a nyertese, mert kevés látványos konfliktussal sikerült ilyen állapotba juttatni az MSZP-t.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk