eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tizenkilenc embert állított elő szombaton a BRFK a hidakról

Tizenkilenc embert állított elő pénteken a rendőrség közlekedési szabálysértés és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A szombati tájékoztatás szerint a Lánchídról 13, míg a Szabadság hídról hat embert állítottak elő az V., illetve a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

A BRFK közölte azt is, hogy a rendőri intézkedéseket a parancsnoki kivizsgálás törvényesnek, szakszerűnek és jogszerűnek ítélte meg.

A Lánchídon a Jobbik, míg a Szabadság hídon az LMP aktivistái próbálták akadályozni a forgalmat, hogy így követeljék Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását.

A Jobbik valamivel 21 óra után tájékoztatta az MTI-t arról, hogy főként egyetemistákból és főiskolásokból álló ifjúsági tagozata "Schmitt Pál botrányos magyarázkodása" ellen tiltakozva és lemondását követelve ülősztrájkot tartott a Lánchídon.

Az LMP sajtóosztálya az MTI megkeresésére azt közölte: tizenegy ember, köztük LMP-aktivisták próbálták akadályozni a forgalmat a Szabadság hídon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×