eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mit mond az ellenzék az egészségügyi béremelési javaslatról?

Az ellenzék kevesli, és bizonytalannak tartja az egészségügyi bérrendezés tervét.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke üdvözölte az egészségügyi béremelést, ám úgy látja, hogy annak a forrásai bizonytalanok.

"Vajúdtak hegyek, és egeret szültek, és ráadásul még ez a megoldás sem áll biztos lábakon. A kormány azt mondta, hogy 15 milliárd forintot a chipsadóból kíván fedezni; ezzel az a nagy baj, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ennyi adó beérkezik. A másik 15 milliárd forintot hatékonyság-növelésből próbálják előteremteni - ez mindig egy varázsszó, amikor nincs valamire pénz" - fogalmazott.

Gyenes Géza, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményében elnagyoltnak nevezte az egészségügyi dolgozók bérfejlesztésének tervét. Mint írta: a kormányzat szándékai "hemzsegnek" a bizonytalansági tényezőktől, és számos egészségügyi dolgozót kihagynak az emelésre érdemesek köréből.

Az LMP-s Szilágyi László pedig azt mondta: nem lesz elég az egészségügyi államtitkárság ajánlata. "Egyszeri emelésről van szó, ami nem fogja itthon tartani sem a rezidenseket, sem a szakdolgozókat, hiszen nem látják a perspektívát, nem látják azt a sokat emlegetett életpálya-modellt, ami 10-15 évre megmutatná, milyen egzisztenciát tudnak itt építeni, és milyen módon tudják a saját életüket berendezni" - vélekedett.

Szilágyi László kitért arra is, hogy - Mesterházy Attilához hasonlóan - nem látja biztosnak a tervezett bérrendezés forrásait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×