eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Miért kapják késve a keresetüket közmunkások?

A szocialisták szerint a Belügyminisztérium a felelős azért, hogy néhány közmunkás késve kapja meg a fizetését.

Még mindig nem fizették ki a közmunkások bérét több Borsod megyei településen - panaszolta parlamenti sajtótájékoztatóján Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus szerint döbbenetes a nyomor Magyarországon. Hét hazai régióból négy az Európai Unió legszegényebbjei közé tartozik. Két év alatt egymillióval nőtt a létminimum alatt élők száma, a munkanélküliségi ráta 11 százalékos, a fiatalok 27 százaléka munkanélküliként kezdi a pályafutását, és közülük csak 17 százalék kap álláskeresési járulékot - sorolta az érveit Gúr Nándor.

Frakciótársa, Nyakó István arról beszélt, hogy az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság több hete nem fizette ki a közmunkások heti járandóságát, sőt a munkáltató költséges számlanyitásra kötelezte őket, és akinek fizettek, annak nem adtak jegyzéket erről. Mindezért a szocialista képviselők szerint a közfoglalkoztatási programot felügyelő Belügyminisztérium a felelős.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×