eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Romák médiagettóban - lapszemle

Alig szerepelnek kisebbsége a legnagyobb csatornák hír- és magazinműsoraiban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a "tábornokügy" állásáról számol be.

A legnagyobb csatornák hír- és magazinműsorait vizsgálva kiderült, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek a szereplők mindössze 2,4 százalékát tették ki - számol be a Népszabadság az Egyenlő Bánásmód Hatóság "Közös terek - média mindenkinek" elnevezésű workshopján elhangzottakról..

A hónap végén megkezdi a "tábornokügy" tárgyalását a Kaposvári Törvényszék - tudta meg a Magyar Nemzet. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy szerepel vádlottként. A vádiratban szerepel az a 12 millió forint is, amelyet 2006 elején az egyik dandártábornok adott át Fapál Lászlónak, a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkárának.

Az utóbbi években az internetes tartalmak bővülése és a fájlcserélők terjedése miatt a tudományos életben és a felsőoktatásban is egyre gyakrabban találkozhatunk szó szerint lemásolt tartalommal. Ennek kiszűrésére számos megoldás született már, itthon a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete által fejlesztett KOPI Plágiumkereső a legismertebb - írja az Index. Az ingyenes szolgáltatás adatbázisa a Wikipedia összes magyar, angol, német és francia szócikkén keres. A program új szolgáltatása felismeri a szó szerinti magyarra fordítást is. Az előfeldolgozás érdekessége, hogy önkéntes felajánláson alapuló Desktop Grid rendszeren működik, vagyis beszállhat saját processzoridővel.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy megszabadulhatunk a devizatartozásunk egy részétől az új árfolyamrögzítéssel. A piacinál jóval kedvezőbb forinthitelre cserélhetjük deviza-tartozásunkat, ehhez csak minden hónapban félre kell tennünk az árfolyamrögzítés alatt megspórolt összeget. Ha legalább négy évig tesszük ezt, és az összeget lakáskasszába befizetjük, akkor 294 ezer forint állami támogatáshoz és közel két millió forint igen kedvezményes forintkölcsönhöz juthatunk.

Akár be is jöhet a magyar kormány stratégiája, hogy az év első fele az eurózóna adósságválsága miatt még feszült lesz, de a második félévtől már a nyugat-európai kilábalás a magyar gazdaságot is húzhatja - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjúban John J. Hardy, a Saxo Bank devizapiaci stratégiai részlegének vezetője.

A Napi Gazdaságnak Juhász Miklós a Gazdasági Versenyhivatal elnöke elmondta, hogy tucatnál is több jelentős kartellügy vizsgálata zajlik jelenleg, és befejezéshez közeledik néhány régóta lezáratlan ügy is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×