eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A kormány lefoglalta Budapestet

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Fővárosi Önkormányzat gyakorlatilag valamennyi jelentős helyszínre megszerezte a területfoglalási engedélyt március 15-ére. A főpolgármester kabinetfőnöke szerint készek egyeztetni a helyszínhasználatról.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a közterület-foglalásokban minisztériuma csak adminisztratív szereplőként járt el. Ez azt jelenti, hogy amikor elkészülnek az ünnepségek tervei, a minisztérium elvégzi az engedélyeztetési eljárást - magyarázta a tárcavezető.

A kormány mellett a Fővárosi Önkormányzat is több helyszínt lefoglalt. Egyebek mellett az Andrássy utat, a Deák teret, a Hősök terét, a Clark Ádám teret és a Blaha Lujza teret is.

Az LMP közleménye szerint a minisztérium engedélykérelmében azt is jelezte: a területeket két évre előre szeretné lefoglalni.

Az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom honlapján az olvasható: a budapesti rendőr-főkapitányság nem vette tudomásul az Erzsébet hídhoz bejelentett március 15-ei tüntetésüket. A területet korábban a Fővárosi Önkormányzat foglalta le, akik közleményben tudatták: területfoglalási engedélyük ellenére nem kívánják megakadályozni, hogy a civil mozgalom demonstrációt tartson a híd környékén. A főpolgármester kabinetfőnöke hozzátette: készek egyeztetni a rendezvény szervezőivel.

Az InfoRádió megkeresésére a BRFK kommunikációs osztálya azt a tájékoztatást adta, hogy a 2012. március 15-i rendezvények biztosítása, illetve tudomásulvétele tekintetében, az időpontig még hátralevő időt figyelembe véve, érdemben nem áll módunkban nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×