eur:
386.99
usd:
358.73
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kik fizették be eddig a legtöbbet az államadósság elleni alapba? - Lapszemle

Bírókat és irodaházat kér a Fővárosi Bíróság büntetőkollégiuma - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról számol be, kik fizették be eddig a legnagyobb összeget az államadósság elleni alapba.

A Fővárosi Bíróság büntetőkollégiuma 242 elsőfokú perben jár el az összesen kiemelt 888 büntetőügyből, s ennek teljesítéséhez gyors segítséget kér - mondta el a Magyar Nemzetnek Szemán Felicitász, az FB elnökhelyettese. Szeptembertől nagy gondot okozhat akár a tárgyalótermek kijelölése is. Az FB ezért levelet írt az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak és kérte, hogy vidékről csoportosítsanak át kilenc büntetőügyi és három gazdasági bírót, valamint biztosítsanak - akár béreljenek - nekik irodaházat.

Bock József borászata fizette be eddig a legnagyobb összeget, nyolcmillió forintot az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba, a második Surján László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője 16 ezer euróval, vagyis több mint 4,2 millió forinttal - tájékoztatta a Népszabadságot Horváth Tihamér, az alap irányító testületének elnöke. A harmadik helyen - hárommillió forintos adománnyal - a hegyeshalmi határátkelőnél üzemelő csárda tulajdonosa áll.

Õszre sem lesz kész a Velencei-tó kapuja nevű kétmilliárdos beruházás - írja az Index. A strand, a polgármester ígérete ellenére, részben sem nyílik meg a nyáron, a műtengerpartot csak december végén adják át.

Hosszú egyeztetést követően megállapodás született a Magyar Televízió székházának adásvételéről. A Napi Gazdaság értesülései szerint a ma aláírt szerződés értelmében a székházat építő és működtető Millenniumi Média Kft. meg nem határozott vételáron eladja a Bojtár utcai létesítményt a Magyar Televíziónak és a Magyar Televízió Közalapítványnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×