eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Fazekas: Gyors cselekvésre van szükség az uborkaügyben

A magyar EU-elnökség az agrárminiszterek soron kívüli ülését is kész összehívni a gyors cselekvés érdekében - jelentette ki Fazekas Sándor a fertőzött uborka miatt kialakult helyzet kezelésére utalva kedden Debrecenben, az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának informális ülését követő sajtókonferencián.

A tanácskozás valamennyi résztvevője együttérzését fejezte ki a fertőzés áldozatai hozzátartozóinak - jelezte a magyar vidékfejlesztési miniszter.

Dacian Ciolos, az EU mezőgazdasági biztosa szerint gyors reagálással vissza kell állítani a fogyasztói bizalmat, mert "a bizalmi válságnak komoly gazdasági hatása lehet, ami visszahat az ágazatra".

Ugyanakkor megalapozatlanul nem szabad vádolni egyes tagállamokat, óvatosan kell eljárni, feltételezéseket nem szabad hangoztatni, mert csődbe mehet az egész zöldségágazat az EU-ban, s azt a fogyasztók is megsínylik - hangsúlyozta Dacian Ciolos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×