eur:
385.95
usd:
354.89
bux:
69102.5
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Mesterháry: A nyugdíjjavaslat agresszív támadás hatszázezer ember ellen

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke felszólította a Fideszt, hogy vonja vissza a korhatáros nyugdíj intézménye ellen pénteken benyújtott alkotmánymódosítást.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a fideszes Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó, pénteken benyújtott alkotmánymódosítási javaslatának visszavonására szólította fel a Fideszt.

A javaslat rögzítené, hogy az kaphat nyugdíjat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor a korhatárt még el nem érők nyugdíj-jogosultságáról külön törvény rendelkezhet.

A szocialisták frakcióvezetője szerint a módosítás agresszív támadás több mint 600 ezer korhatár-kedvezménnyel nyugdíjba vonult ember ellen, akinek talán teljesen ellehetetleníthetné az életét. Emellett a javaslat támadás a jogállamiság és az államba vetett bizalom ellen - fogalmazott.

Mesterházy Attila emlékeztetett, hogy Schmitt Pál a kormányváltás előtt garancialevelet küldött minden nyugdíjasnak járandósága sérthetetlenségéről. A frakcióvezető ezért levelet is írt Schmitt Pál köztársasági elnöknek, hogy vesse latba a tekintélyét, majd, ha ennek ellenére is elfogadják, ne írja alá a módosítást.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő, az alkotmányügyi bizottság üléséről érkező Lamperth Mónika, azt nyilatkozta: példa nélküli, ami a bizottságban történt, ugyanis a kormánypártok az alkotmánymódosítás tárgyalásakor többségi szavazással megvonták az ellenzéki képviselőktől a szót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Milyen általánosnak mondható következtetéseket lehet levonni a szerdai szlovákiai merényletből? Valóban történhetett mulasztás a védett személy biztosítása terén? Horváth József biztonságpolitikai szakértőt, nyugállományú vezérőrnagyot, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük.

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×