eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Frakcióvezetőt választ a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja

Frakcióvezetőt választ ma a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja; a posztra Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök újra Lázár Jánost jelöli.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője vasárnap jelentette be: Orbán Viktor azt javasolja, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését. Mint arra emlékeztetett, a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg.
A fideszes képviselők a hétfő esti frakcióülésen döntenek a frakcióvezető személyéről. Ha ismét megválasztják Lázár Jánost, a politikus 2014-ig irányíthatja a kormánypárti képviselőcsoport munkáját.

Lázár János múlt szerdán tartott sajtótájékoztatóján értékelte a Fidesz-frakció elmúlt egy évben nyújtott teljesítményét. Úgy vélekedett, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának munkáját elsősorban a szaktudás biztosítása, a megbízhatóság és a keménység jellemezte az eltelt egy esztendőben. Közölte azt is, ha a frakcióvezető-választáson megkapja a bizalmat, áll a kihívás elé.

Lázár János egy áprilisban adott interjúban arra a kérdésre, hogy a Fidesz nyári tisztújító kongresszusán elindulna-e valamilyen tisztségért, azt válaszolta: nincs ambíciója ilyen jellegű feladatra, "bőven elég a frakcióvezetés".

A tavaly áprilisi országgyűlési választások után május 5-én alakult meg a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×